ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2015 16:57:51

Dobrovolní hasiči si mohou do konce roku z krajské dotace rozdělit až 6 milionů

Dobrovolní hasiči si mohou do konce roku z krajské dotace rozdělit až 6 milionů

Téměř šest milionů korun si v roce 2015 rozdělí jednotky sborů dobrovolných hasičů (SDH) ve středních Čechách.

Zastupitelstvo Středočeského kraje na veřejném zasedání v pondělí 27. července schválilo program s názvem „Účelová neinvestiční dotace v požární ochraně na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Středočeského kraje na rok 2015“ a uložilo hejtmanu Miloši Peterovi (ČSSD) tento program vyhlásit.

„Kraje se v souladu se zákonem o požární ochraně podílejí na financování zásahových jednotek SDH vybraných obcí tím, že jim poskytují dotace. K tomuto účelu Středočeský kraj obdržel od generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru (GŘ HZS) ČR do rozpočtu účelovou neinvestiční dotaci v celkové výši 5,916 milionu korun. Peníze se budou rozdělovat v souladu s podmínkami, které pro čerpání této dotace stanovilo ministerstvo vnitra a generální ředitelství HZS,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Program „Účelová neinvestiční dotace v požární ochraně na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Středočeského kraje na rok 2015“ bude vyhlášen do konce července. Dotace je určena na výdaje na zabezpečení akceschopnosti jednotky SDH, na mzdové výdaje či na odbornou přípravu strojníků a velitelů družstev a jednotek SDH. Z dotace budou rovněž hrazeny výdaje za uskutečněné zásahy jednotky obecního sboru dobrovolných hasičů na výzvu územně příslušného operačního a informačního střediska HZS kraje mimo vlastní územní obvod a také výdaje na věcné vybavení neinvestiční povahy, které zůstává majetkem obce.

Lhůta pro podávání žádostí je stanovena od 1. do 16. září 2015. Poskytnutou dotaci bude možné použít do 31. prosince 2015.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama