MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2015 12:14:21

Poslanec Kaňkovský: Zákonodárci musí pohlídat plnění akčního plánu

Poslanec Kaňkovský: Zákonodárci musí pohlídat plnění akčního plánu

Vít Kaňkovský říká, že úkolem zákonodárců je sledovat plnění Národního akčního plánu jaderné energetiky.

Jak vnímáte schválení dokumentu Národního akčního plánu (NAP). Je to podle vás důležitý krok při plánování výstavby dalšího bloku v Jaderné elektrárně Dukovany?

Jsem moc rád, že k tomu kroku došlo, protože jsme vnímali jistý časový skluz právě ve schvalování tohoto dokumentu. Vzhledem k tomu, že je už potřeba intenzivně plánovat dostavbu dalšího bloku v Dukovanech a dalších bloků v Temelíně, tak bez schválení tohoto důležitého dokumentu bychom se nemohli posunout dál. Tím, že jsem poslanec z kraje Vysočina, vnímám schválení velmi pozitivně a trochu intenzivněji. Pevně doufám, že bude tento plán řádně naplňován.

Co to může znamenat pro region, respektive pro celý kraj Vysočina?

Určitě je potřeba vnímat menší nervozitu, která vyplívá z toho, že se dnes mluví o prodloužení životnosti Jaderné elektrárny Dukovany. A není to úplně jednoduchá záležitost. Elektrárna v Dukovanech je největší zaměstnavatel v regionu, takže si myslím, že je to pro celý region velmi dobrá zpráva. Ale samozřejmě schválení dokumentu je jedna věc, teď jde hlavně o to, aby také byl naplňován.

Z dokumentu NAP vyplývají určité úkoly. Vidíte vy nějakou možnost zapojení se k posunutí a hlídání úkolů, aby se opravdu plnily?

Myslím si, že to patří k úkolům zákonodárcům, aby v rámci svých poslaneckých iniciativ dohlíželi, nebo minimálně se zajímali o to, jak je tento dokument naplňován. Budeme plnění úkolů a termínů intenzivně sledovat a také doufám, že zainteresovaná ministerstva a úřady s tím související budou tento Národní akční plán brát velmi vážně a budou dbát na jeho naplňování. Budoucnost elektrárny Dukovany je důležitá nejen pro Kraj Vysočina, ale pro celou Českou republiku. I nadále budu nápomocen při řešení její budoucnosti. Vloni jsem zaštítil a zorganizoval ve sněmovně seminář právě na téma její budoucnosti. Moje další práce se bude tomuto tématu také věnovat.

Zdroj: www.energeticketrebicsko.cz

Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama