JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2010 8:05:56

Hašek Fuksovi: revokujte změny ve vedení Povodí Moravy!

Hašek Fuksovi: revokujte změny ve vedení Povodí Moravy!

Dopis hejtmana Michala Haška ministru zemědělství Ivanu Fuksovi, týkající se změn v dozorčí radě společnosti Povodí Moravy, schválila na svém čtvrtečním zasedání Rada Jihomoravského kraje.

Podle informací tisku zakladatel podniku provedl změnu v orgánech společnosti, včetně změny členů dozorčí rady. Mezi odvolanými členy je podle těchto zdrojů  náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ivo Polák, odpovědný za řízení a koordinaci otázek rozvoje kraje v oblasti životního prostředí, vodohospodářství a za problematiku územního rozvoje kraje.

„Předpokládám, že jde pouze o omyl, neboť v opačném případě by se zásadním způsobem měnila dosud ustálená praxe, že v předmětných orgánech jsou zastoupeni představitelé vyšších územně samosprávných celků s cílem maximální koordinace strategických otázek rozvoje kraje,“ píše hejtman v dopise ministrovi. Zpochybňuje přitom tvrzení ministra, že změny v orgánech společnosti byly učiněny na základě ministrovy osobní návštěvy zaplavených oblastech.

„Toto tvrzení je minimálně sporné, neboť taková výtka při vyhodnocení povodní v letošním roce od starostů nezazněla. Naopak jsem přesvědčen, že právě velmi konstruktivní komunikace v rámci povodňové komise a s vedením kraje umožnila výrazně eliminovat škody v povodí Moravy na území Jihomoravského kraje,“ konstatuje Michal Hašek. Vyjadřuje přitom přesvědčení, že odvolání Iva Poláka nijak nesouvisí s argumenty, které uvádí ministr, ale že bylo s největší pravděpodobností motivováno pouhým stranickým zájmem.

Hejtman se také z pověření rady kraje ohradil proti způsobu informování samosprávy o změnách  v orgánech státního podniku, jehož činnost a rozvoj významnou měrou ovlivňuje – pozitivně i negativně – celé území kraje. Považuje ho za nevhodný, odporující dobré praxi komunikace mezi orgány státní správy a samosprávy.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama