JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2010 15:09:03

Hejtman Hašek mezi vídeňskými krajany

Hejtman Hašek mezi vídeňskými krajany

Šéf Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek navštívil 28. září na pozvání krajanských spolků českou a slovenskou krajanskou komunitu ve Vídni.

Nejdříve si prohlédl českou školu J. A. Komenského, kterou mohou navštěvovat děti od mateřské školy až po maturitu (vyučovacím jazykem je němčina, čeština či slovenština, v mateřské škole je rovněž třída s jazykem maďarským).

Škola byla vystavena ve třicátých letech 20. století a dnes funguje především díky podpoře našich krajanských spolků, rakouského státu a také města Vídně. Hejtman Michal Hašek se setkal se žáky i učiteli a vysoce ocenil nasazení všech našich krajanů a spolků, kteří udrželi fungování jediné české školy ve Vídni do dnešních dnů, kdy ji navštěvuje více než 460 žáků.
V historických prostorách vídeňské radnice se spolu se zástupci krajanských organizací a sdružení setkal i s vídeňským starostou a zemským hejtmanem Michaeeml Häuplem (na snímku). Oba hejtmani projednali možnosti spolupráce Vídně jako spolkové země a Jihomoravského kraje a dohodli se na přípravě společné smlouvy o spolupráci. "Budu velmi rád, když se Jihomoravský kraj stane partnerem spolkové země Vídeň a považuji to za partnerství strategické," řekl po jednání hejtman Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama