JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2010 9:33:31

Hašek: Slovinsko chce spolupracovat s regiony ČR

Hašek: Slovinsko chce spolupracovat s regiony ČR

MARIBOR/LJUBLJANA - Hlavním tématem pondělní pracovní návštěvy jihomoravského hejtmana a předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška ve Slovinsku bylo navázání kontaktů a zahájení spolupráce regionů ČR se slovinskými partnery.

MARIBOR/LJUBLJANA - Slovinsko dosud nemá regionální uspořádání, a tak se tématem většiny schůzek staly zkušenosti ČR s regionalizací i s desetiletým fungováním krajských samospráv.

Při pondělním jednání se jihomoravský hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek sešel se starosty Mariboru Franzem Kanglerem  a Lublaně Zoranem Jankovičem (na snímku). Jednal také se Štajerskou hospodářskou komorou (se sídlem v Mariboru), navštívil i regionální letiště v Mariboru a jednal s jeho managementem, byl přijat také předsedou slovinského Senátu Blažem Kavčičem.

Na programu rozhovorů byly možnosti hospodářské, kulturní a vědecké spolupráce formou kontaktů obchodních komor, výměny profesionálních i amatérských uměleckých souborů, předání zkušeností jižní Moravy se zaváděním inovací a podporou znalostní ekonomiky.

Na půdě slovinského parlamentu diskutoval hejtman Hašek v doprovodu velvyslance ČR generála Petra Voznici s Blažem Kavčičem o zkušenostech obou zemí z transformace ekonomik, fungování územních samospráv a také o dopadech hospodářské krize na ekonomiky ČR a Slovinska. Výsledkem jednání je pozvání slovinských partnerů k návštěvě České republiky a Jihomoravského kraje, stanovení konkrétních cílů, včetně podpory ekonomické spolupráce a turistiky.
V úterý, poslední den návštěvy Slovinska, delegace Jihomoravského kraje navštívila v Staré Bystrici nedaleko Mariboru kostel svatého Václava, jenž symbolizuje historickou koexistenci Čechů, Moravanů a Slovinců.

Pro jižní Moravu jsou vztahy se státy bývalé Jugoslávie prioritou. Již spolupracuje se Zadarskou župou v Chorvatsku a Šumadijským okruhem v Srbsku. 
 

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama