ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2010 17:57:35

Pro točnu v Českém Krumlově musíme najít kompromis

Pro točnu v Českém Krumlově musíme najít kompromis

Letité spory okolo otáčivého hlediště v zámeckém parku v Českém Krumlově by se měly konečně pohnout dopředu.

Letité spory okolo otáčivého hlediště v zámeckém parku v Českém Krumlově by se měly konečně pohnout dopředu. Při návštěvě Českého Krumlova o tom dnes mimo jiné jednal ministr kultury Jiří Besser.

„Poloha Točny vzhledem k okolí určitě není ideální. Je potřeba najít řešení, které bude přijatelné pro všechny zainteresované subjekty. Pro město Český Krumlov, pro České Budějovice, pro Jihočeské divadlo, vůbec pro Jihočeský kraj a samozřejmě také pro Národní památkový ústav, pro lidi, kteří se fyzicky o zámecký  park starají a nakonec i pro ministerstvo kultury. To ale schválně jmenuji až na konci, protože potřeby dříve jmenovaných subjektů jsou podstatnější. Nicméně, všichni musíme najít společnou řeč a společně pak oslovit UNESCO. Jinak se nepohneme z místa," prohlásil ministr.

Na společná jednání je přitom relativně dost času. Až do roku 2015 je totiž zakonzervován současný stav Točny. Podle ministra Bessera bychom se tím ale neměli nechat ukolébat.

„Že bychom to nechali v klidu ležet a v roce 2015 ať si s tím někdo poradí, to mi nepřipadá vhodné ani slušné. Měli bychom být schopni připravit přijatelné řešení a ne to alibisticky hrnout před sebou. Určité návrhy si z Českého Krumlova odvážím a chceme k tomu otevřít veřejnou diskusi. Je klidně možné, že lidé nezatížení pohledem zevnitř mohou také přijít se zajímavým řešením," dodal ministr.  

Ministr Besser dále jednal se starostou České Krumlova Lubošem Jedličkou o pořádání a financování Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov 2010 a o zkušenostech s podobnými akcemi v zahraničí. Zastavil se také u medvědáře Jana Černého. Jako dlouholetý starosta Berouna, který do královského města přivedl slavné večerníkové medvědy Vojtu, Kubu a Matěje, musel pozdravit piškotkem i jejich tátu Voka, který žije právě v Medvědím příkopu v Českém Krumlově
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama