Ing. Milan Urban

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2010 12:56:14

Trváme na dostavbě Temelína

Trváme na dostavbě Temelína

Stanovisko ČSSD k možnému posunutí dostavby jaderné elektrárny Temelín.

ČSSD dlouhodobě trvá na dostavbě Temelína jako levného a ekologického zdroje elektřiny. Finanční zdroje nemohou být důvodem pro odkládání tohoto klíčového projektu, který přinese práci i českým dodavatelům.

Jistě lze uznat některé možné důvody posunu spuštění dvou nových bloků. Prvním je získání více času na perfektní přípravu, protože nejhorší a nejdražší varianta je protahování stavby. Druhým by mohlo být nebezpečí odstoupení některého dodavatele ze soutěže, přičemž vím, že někteří z nich již před měsícem na Strojírenském veletrhu v Brně informovali, že nedokáží splnit současný harmonogram. Třetím je případný problém, že budeme mít hotové bloky, ale může chybět vysokonapěťové vedení, což je velká investice společnosti ČEPS.

Posunutí termínu je klíčovým a strategickým rozhodnutím a ČSSD se znepokojením sleduje nulovou aktivitu Vlády ČR učinit odpovědné rozhodnutí. Vyzýváme ji proto, aby se na některém z nejbližších zasedání touto problematikou zabývala. Dále vyzýváme vládu, aby případné strategické kroky, které mají dlouhodobý význam, konzultovala napříč politickým spektrem, tedy i s představiteli ČSSD. Sociální demokracie očekává od Vlády ČR seriozní a konstruktivní přístup.

Milan Urban, stínový ministr průmyslu a obchodu za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama