Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2010 13:10:24

Včera atentátník, dnes rasista, co bude zítra...

Včera atentátník, dnes rasista, co bude zítra...

Server Aktuálně.cz mám rád, často tam píšu na blog své články...

Počátkem týdne - poté, co jsem článek zveřejnil v Lidových novinách - jsem na blogu zveřejnil svůj článek „Jak jsem se stal atentátníkem“. V něm jsem doložil, že Sabina Slonková, žurnalistická hvězda Aktuálně.cz, použila i podle rozhodnutí soudu nepravdivých insinuací jakéhosi chorvatského občana vůči mně, že jsem prý kryl atentát na jeho dceru.

Bez důkazů takovou lež říká člověk, který je stíhán policií. Jen připomínám, že po lži tohoto kalibru by měla následovat omluva. Nikdo se mi, zatím, z Aktuálně.cz (ani jiných médií) neomluvil.

Ve čtvrtek server Aktuálně.cz opět používá k tomu, aby dokázal mou údajnou xenofobnost jako „důkaz“ jednu větu vytrženou z kontextu z mého poměrně rozsáhlého článku o víkendových zemských volbách ve Vídni. A dalším důkazem má být věta, kterou jsem prý pronesl před více než rokem na Úřadu práce v Kutné Hoře. Ta údajná věta z Kutné Hory má vadu na kráse: nikdy jsem ji nepronesl a kromě redaktorky Aktuálně.cz ji také ani nikdo neslyšel. A nebylo dokonce touto redaktorkou ani nahrávána na nahrávač, soudě podle toho, že jsem nahrávku nikdy nedostal ani přes naléhavé výzvy svého právníka.

To, že by měla být imigrace do Čech omezena na převážně slovanské státy východní a jihovýchodní Evropy není nápad můj, ale tento názor je vlastně jen převzatým názorem, který vyplývá z koncepce imigrační politiky, jak ji na jaře 2006 přijala koaliční vláda ČSSD. Tehdy na tom nespatřoval nikdo z médií nic rasistického či xenofobního. Tehdy i dnes jsem říkal, že si umím představit, že na tzv. zelené karty k nám mohou přicházet i odborníci z jiných částí světa, pokud je naše národní hospodářství bude potřebovat (mohou to být třeba vysokoškolsky vzdělaní počítačoví odborníci ze všech světadílů, či inženýři z Indie).

Ostatně imigrační kvóty mají třeba i Spojené státy a nikdo netvrdí, že jsou xenofobní.

Zkrátka, kdo chce psa bít, hůl si najde, že.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama