RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2010 12:41:00

Značka Dukla je dobře zavedeným symbolem

Značka Dukla je dobře zavedeným symbolem

Ministr obrany přijal úspěšné sportovce Armádního sportovního centra Dukla.

Úspěšné sportovce Armádního sportovního centra Dukla, medailisty letošní letní sezony na významných mezinárodních soutěžích, a jejich trenéry přijal 15. října 2010 ministr obrany Alexandr Vondra.

Za přítomnosti vedoucích představitelů resortu obrany a zástupců Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Českého olympijského výboru a Mezinárodního olympijského výboru ocenil Alexandr Vondra celkem 22 sportovců a šest trenérů.

Ministr Vondra slavnostní přijetí zahájil přiznáním, že před tolika úspěšnými sportovci stojí poprvé a pokračoval: „V životě není nic zadarmo a vy víte, že v životě sportovce už vůbec ne. Za každým úspěchem stojí velká dřina a opravdová vůle, mít svůj cíl a jít za ním, nevzdávat se. Neskrývám, že tato životní filozofie se týká i mě. Dobře víte, že cesta k medailím vede skrz vytrvalost, sebeodříkání, odvahu a také neústupnost. Vážím si toho, že své štěstí a svou radost ze sportovního úspěchu neprožíváte jen sami, ale dokážete jí předat i jiným, nám příznivcům, fanouškům, lidem této země."

Dále pokračoval ministr hodnocením dosažených výsledků sportovci Dukly: „Značka DUKLA je dobře zavedeným symbolem, který nepřipouští žádné pochybnosti ani o smyslu ani o obsahu. Možná si někdy neuvědomujeme pravý význam toho, co vaše úsilí a vaše výsledky znamenají pro reprezentanty armády i celé vlasti. Česká republika nepatří ke geograficky velkým zemím, kdyby se ale za měřítko velikosti a vážnosti státu vzaly ty dosažené sportovní výsledky, možná bychom mohli odvážně zaklepat na bránu klubu sportovních velmocí. Letos zvlášť úspěšně na ty dveře zaklepali parašutisti, moderní pětibojaři a já doufám, že ještě v příštích týdnech zaklepe na dveře Ondřej Synek, protože tento rok začal skvěle a myslím, že tak musí i skončit.

Nepřehlédnutelný a významný je podíl sportovců Dukly na výsledcích české sportovní reprezentace a je nejlepší oplátkou za podporu, kterou jim stát i Ministerstvo obrany dávají. Uvědomujeme si, že armádní sportovci jsou vnímáni jako součást vojenských ozbrojených sil. Objevují se návrhy, aby v době úspor Ministerstvo obrany omezilo podporu Dukly, já to odmítám. Jak jsem řekl, sport k armádě neodmyslitelně patří a vojákům také pomáhá. Pro Duklu pracují odborníci, kteří mají dlouholeté zkušenosti s přípravou vrcholových sportovců a jejich znalosti jsou využívány i pro zvyšování fyzické výkonnosti a při výcviku příslušníků Armády České republiky."

V závěru ministr všem poděkoval: „Jako ministr vám děkuji za vzornou reprezentaci armády, jako člen vlády vám děkuji za posílení dobrého jména státu a jako občan a fanoušek vám děkuji za naši vlajku na stožárech evropských i světových stadionů. Chci také poděkovat trenérům, asistentům a vůbec všem, kteří se starají o to, aby úspěchy sportovců a sportovkyň Armádního sportovního centra Dukla nezůstaly jen v kategorii snů, ale proměnily se v samozřejmou a příjemnou realitu."
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama