Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2010 18:02:00

Premiére Nečasi, přestaňte strašit českou veřejnost

Premiére Nečasi, přestaňte strašit českou veřejnost

ČSSD sleduje se znepokojením konfrontační styl a strašení české veřejnosti.

Sociální demokracie sleduje se znepokojením konfrontační styl a strašení české veřejnosti, ke kterému v předvolební kampani přistoupil premiér Petr Nečas. Právě předseda ODS ještě před několika dny bagatelizoval význam Senátu, nyní ale zcela otočil a senátními volbami straší českou veřejnost. Premiér Petr Nečas vyměnil věcnou diskuzi o zásadních reformách, solidaritě ve společnosti a směřování české ekonomiky za laciné a populistické argumenty.

Pokud ČSSD získá 12 nových senátorů, je připravena díky získání senátní většiny účinně korigovat nespravedlivá vládní opatření, vyvolat odpovědnou diskuzi o zásadních reformách se sociálními partnery a zamezit škodlivým asociálním krokům vládní koalice. Senát by totiž měl být protiváhou pravicové Poslanecké sněmovně, měl by být pojistkou proti sociálně neúnosným řešením.

Pokud ČSSD získá v Senátu většinu, bude s touto většinou nakládat velmi zodpovědně a v zájmu občanů naší země.

Přestaňte proto, pane premiére, nesmyslně strašit českou veřejnost!   

Problémem ČR je fakt, že máme premiéra, který svým myšlením vězí hluboko v minulosti, nejspíše v letech 2006 či 2007. Je zcela v zajetí konfrontačního, válcovacího a nekulturního stylu vlády Mirka Topolánka. Naše země by si zasloužila premiéra, který je schopen formulovat pozitivní vizi sociálně přijatelných reforem. Místo toho máme předsedu vlády, který dokáže občany pouze strašit a rozdělovat.

ČSSD jednoznačně prosazuje přímou volbu prezidenta všemi občany naší země a hned po květnových volbách předložila příslušnou změnu zákona. V případě, že ČSSD získá senátní většinu, bude i nadále přímou volbu prezidenta podporovat. Jako jednoho z možných kandidátů, které by ČSSD v případě přímé volby podpořila, vidím například profesora Jana Švejnara.

Sociální demokracie oceňuje postoj strany Věci veřejné, jejíž představitelé podpořili senátního kandidáta ČSSD v Ostravě pana Antonína Maštalíře namísto kontroverzní kandidátky ODS Liany Janáčkové. Takové rozhodnutí by měl učinit a uvítat každý demokraticky smýšlející politik.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama