Jiří Robinson Roup

Hodnota našich cílů, se odvíjí od použitých prostředků.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2010 13:51:41

Světlé zítřky TOP 09

Světlé zítřky TOP 09

Komunální volby mají své vítěze i poražené. Podívejme se nyní trochu podrobněji na důvody, proč se mezi vítěze nezařadila strana, která měla velmi slušnou šanci uspět.

Všichni, kdo se v Trutnově zajímají o poměry na radnici, touží po světlých zítřcích. Příznivci nové politické strany TOP 09 určitě nebyli výjimkou. Výsledky komunálních voleb však pro TOP 09 Trutnov nedopadly podle očekávání zúčastněných.

Lídr kandidátky, zaštiťující se na plakátech miniaturní postavičkou Karla Schwarzenberga v pozadí, asi doufal, že se i na něj přenese ono charizma, jehož je ministr zahraničí vlastníkem. Snad snil o tom, že by mohl usednout na křeslo starosty nebo alespoň místostarosty. Do obecního zastupitelstva se však stejně, jako další kontroverzní osobnosti z “cinknuté” kandidátní listiny, vůbec nedostal.

Bohužel je více než pravděpodobné,  že - ani po tomto obrovském fiasku - si původce této prohry, tedy regionální a krajský výbor TOP 09, neuvědomí svoje pochybení. O tom, proč pověřil vedením kampaně členy strany, kteří nemají podporu svých kolegů, můžeme jen spekulovat.
Narychlo vzniklé sekretariáty, připomínající supermarkety s mocí, vsadily na neočekávaný úspěch, který zaznamenala TOP 09 ve volbách do Sněmovny. Zdá se, že ve své zpupnosti rezignovaly na demokratické principy a upřednostnily své osobní zájmy.

Trutnovská místní organizace postavila kandidátní listinu, která měla šanci na úspěch.  Měla na své straně tvořivý potenciál svých členů, stejně tak jako i finanční podporu potencionálních příznivců. Veškeré nadšení a zájem však byl udušen účelovými rozhodnutími, která činil regionální a krajský výbor TOP 09. Místní organizace byla odstavena od možnosti zaregistrovat kandidátní listinu a vše bylo ponecháno na vůli regionálního výboru, nemajícího o situaci v Trutnově potřebné povědomí. Ten vsadil na špatnou kartu. Lidé už dnes nejsou ochotni činit krátkozraká rozhodnutí. Velice bystře vyselektovali podezřelé kandidáty, které jim regionální výbor TOP 09 Trutnov stačil podstrčit, a do zastupitelstva vyslali dvě osobnosti, které byly navrženy již na původní kandidátní listině.

Celý krach trutnovské TOP 09 má však i pozitivní stránku. Díky tomu, že strana neuspěla v komunálních volbách, zeslábne přísavná síla objektů, které by se přes ni chtěly napojit na řečiště městského penězovodu. Snaha politických “podnikatelů” ovládnout bezvýznamnou trutnovskou loďku s hrdou vlajkou TOP 09 by mohla alespoň trochu opadnout. Cílem je, aby co nejvíce slušných lidí vydrželo do voleb regionálního výboru a provedlo nutné změny. Cesta je to dlouhá a bude třeba obrovského množství trpělivosti. Regionální výbor trutnovské TOP 09 totiž nerespektuje usnesení Smírčího výboru, ani dohody s místopředsedou strany Miroslavem Kalouskem, a tajně prý nabírá své nové “sympatizanty” za členy strany, zatímco “nepohodlné” nepřijímá. Pokud však vedení TOP 09 již nyní rezignuje na demokratické principy, na kterých Stanovy strany TOP 09 stojí, světlé zítřky TOP 09 nečekají.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama