ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2010 16:50:59

Schválená zpráva přispěje k vyšší ochraně postavení zákazníka

Schválená zpráva přispěje k vyšší ochraně postavení zákazníka

Evropský parlament si posvítil na platební morálku podniků i úřadů, přísné lhůty splatnosti i sankce za jejich porušení by však měly být doplněny o stimulační a inovativní opatření.

Dnes schválená směrnice o postupu proti opožděným platbám v obchodních transakcích podle mého názoru přispěje ke zlepšení platební morálky v obchodních vztazích. Zejména pro malé a střední podniky je včasnost plateb od věřitelů mnohdy otázkou bytí a nebytí.

Účinnost schválených pravidel bude záviset na tom, do jaké míry budou tvrdá opatření typu úroků z prodlení a sankčních poplatků doplněna o stimulační opatření zaměřená na předcházení opožděným platbám a technická inovativní opatření jako jsou elektronické faktury.

Věřím, že schválená zpráva přispěje k vyšší ochraně postavení zákazníka, zejména v případech, kdy je ekonomicky slabší stranou, a že opožděné platby budou považovány za nepřijatelnou praxi.

Souhlasím se zrovnoprávněním sankčních pravidel pro podniky a orgány veřejné moci jako potvrzení principu rovnosti všech subjektů před zákonem. Možnost členských států prodloužit platební lhůtu pro zdravotnická zařízení až na 60 dní považuji za rozumnou, neboť zohledňuje slabší časovou předvídatelnost příjmů nemocnic danou specifičností systému zdravotního pojištění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama