Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2010 15:03:03

Dvanáct senátorů nám umožní diskutovat o zásadních reformách

Dvanáct senátorů nám umožní diskutovat o zásadních reformách

Pro další směřování naší společnosti je nyní rozhodující druhé kolo senátních voleb, které rozhodne o tom, zda Senát skutečně vyváží pravicovou Poslaneckou sněmovnu.

Sociální demokracie získala od voličů v komunálních volbách a prvním kole senátních voleb nejvíce hlasů ze všech stran. Díky tomu postoupilo celkem 22 senátních kandidátů za ČSSD do druhého kola. Této důvěry si velmi vážíme a bereme ji s velkou odpovědností.

Pro další směřování naší společnosti je nyní rozhodující druhé kolo senátních voleb, které rozhodne o tom, zda Senát skutečně vyváží pravicovou Poslaneckou sněmovnu a bude místem, kde se o zásadních reformách bude odpovědně a vážně diskutovat.

Právě druhé kolo voleb ukáže, zda se podaří získat potřebnou senátní většinu. Díky podpoře občanů může sociální demokracie zaručit, že bude v Senátu účinně korigovat nespravedlivá vládní opatření a plošné škrty. Pokud uspějeme, můžeme změnit arogantní styl vlády a přimět ji, aby o zásadních reformách a změnách odpovědně diskutovala se sociálními partnery i veřejností a neprosazovala je svou politickou silou.  

Díky dvanácti novým senátorům můžeme prosadit přímou volbu prezidenta a obecné referendum.

ČSSD je v každém případě připravena se svým možným vlivem v Senátu nakládat uvážlivě, ve prospěch země a jejích občanů. Nebudeme realizovat politiku „nulové tolerance“, ale budeme i v Senátu odpovědně posuzovat všechny jednotlivé vládní návrhy. Rozumné a prospěšné návrhy podpoříme.

Podpora senátních kandidátů ČSSD je ve druhém kole opravdu velmi důležitá.  

ČSSD potřebuje ve druhém kole senátních voleb podporu všech sociálně cítících občanů. Potřebujeme volební účast každého, komu záleží na rovnováze a sociálním dialogu. Je důležité přijít a podpořit změny. Potřebujeme nový, sociálně orientovaný Senát.

Rád bych proto požádal všechny občany o podporu. Přijďte, prosím, tento pátek a v sobotu k volbám a podpořte kandidáty ČSSD.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama