RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2010 13:09:03

Trváme na striktním tlaku na snižování deficitu

Trváme na striktním tlaku na snižování deficitu

Premiér jednal s prezidentem o zahraničněpolitických otázkách.

Téma schůzky předurčilo zasedání Evropské rady, které se uskuteční příští týden v Bruselu.

Hlavy členských států Evropské unie se ve středu 27. října sejdou v Bruselu, aby se dohodly na jednotném postoji v otázkách rozpočtů a sankcí za nedodržování pravidel.

„Prezident má velmi podobné postoje jako vláda. Jsme pro jistou koordinaci rozpočtových politik a především pro větší vazbu na striktní dodržování pravidel a striktní tlak proti růstu deficitu, respektive tlak na snižování deficitu. S kroky, které by vedly k omezení suverenity národních vlád a parlamentů v oblasti rozpočtů naopak nesouhlasíme,“ nastínil premiér Nečas postoj české vlády po jednání s prezidentem.

Na dotaz novinářů se premiér vyjádřil i k možnému povolebnímu uspořádání Senátu Parlamentu ČR. Uvedl, že je nutné vzhledem k reformám, které jeho vláda připravuje, aby Senát po volbách sehrával roli korigující, ale nikoli negující.

Petr Nečas rovněž uvedl, že se kvůli účasti na jednání Evropské rady nebude moci zúčastnit oslav Dne vzniku samostatného československého státu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama