reklama

MUDr. Tomáš Julínek, MBA

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2010 11:35:00

Proč je pro mě souboj se Žaloudíkem osobní záležitostí

Proč je pro mě souboj se Žaloudíkem osobní záležitostí

V pátek a v sobotu je ve hře víc, než jen jedno senátní křeslo.

V pátek a v sobotu je ve hře víc, než jen jedno senátní křeslo. Nejde totiž jen o druhé kolo senátních voleb. Je to také pokračování souboje z roku 1989, který jsme tehdy všichni vyhráli. Nenechme si toto vítězství plíživým návratem starých struktur po jednadvaceti letech vzít!

V politice jsem se poprvé angažoval v přelomovém roce 1989. Všichni jsme tehdy oplývali revolučním nadšením a těšili se na svobodnou budoucnost v demokratickém státě. Jejím stěžejním předpokladem byla i personální obměna nejen v politice, ale i třeba na vysokých školách či ve vedení nemocnic. Do Občanského fóra mě táhlo i přesvědčení, že nomenklaturní kádry nemají v řídících funkcích co dělat. Většinou se tato očista podařila. Když ne, sami jsme se utěšovali tím, že jde jen o dočasnou záležitost, která sama odezní během pár let.

Píše se rok 2010 a v druhém kole senátních voleb se střetávám s Janem Žaloudíkem. Souboj s tímto „bývalým" aktivním komunistou je pro mě i osobní záležitostí. Měli bychom být ostražití a uvědomit si, že nad návratem starých struktur nelze mávnout rukou. Měli bychom si položit otázku, jaké jsou skutečné motivy mého protikandidáta, který svou medicínskou kariéru postavil na stranické legitimaci KSČ. Odkud se bere Žaloudíkova drzost zapsat se více jak 20 roků po revoluci na socialistickou kandidátku, schovat se za slova profesor a nestraník a ještě se přitom tvářit mesiášsky?

Došlo naše otupění až tak daleko, že dnes uvěříme jeho lžím a zapomeneme, proč jsme jeho a jemu podobné ve veřejných funkcích nechtěli? Co může budoucnosti naší země v Senátu přinést?

Jsou ještě důležitější důvody proč nehlasovat pro socialistického kandidáta. Předně, lístek pro něj, znamená hlas pro bezbřehé zadlužování, plýtvání veřejnými prostředky a rozvrat ve státních financích. Navíc, volba socialistického kandidáta znamená hlas pro neřešení dlouhodobých problémů našeho zdravotnictví a pro prohloubení jeho krize. Co je nejzávažnější, rudo-oranžový Senát nezajistí odpovědnou politiku, jenom bude blokovat všechny smysluplné reformy.

Dvanáct let jsem v Senátu poctivě pracoval ve prospěch svého obvodu Brno-venkov i zájmu celé republiky. Fakta jasně dokazují, že komunisti a socialisti o mě jenom šíří pomluvy a lži. Tím také dokazují, že bojuji za zcela odlišné hodnoty, než které oni hlásají. Budu-li znovu zvolen senátorem, postarám se o to, aby kromě nezbytných úspor přišly i skutečné reformy. Budu se i nadále snažit o to, abychom konečně měli zdravotnictví ve prospěch pacienta. Chci pokračovat propagaci preventivních onkologických programů, kterou jsem naplno rozjel a která přináší jasné výsledky. V Senátu chci také napomoci k integraci zdravotně-sociálních služeb, jež jsou dnes ke škodě hendikepovaných, chronicky nemocných a seniorů značně roztříštěné. Rád bych také dosáhl přijetí v Senátu již podaného zákona, který obcím v okolí jaderné elektrárny Dukovany přinese 29 milionů korun, jež budou moci věnovat svému rozvoji. Například Ivančice by si tak polepšily o devět milionů!

V pátek a v sobotu je ve hře víc, než jen jedno senátní křeslo. Nejde totiž jen o druhé kolo senátních voleb. Je to také pokračování souboje z roku 1989, který jsme tehdy všichni vyhráli. Nenechme si toto vítězství plíživým návratem starých struktur po jednadvaceti letech vzít!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama