JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2010 20:12:16

Změnu soudnictví nelze uskutečnit během jednoho či dvou funkčních období

Změnu soudnictví nelze uskutečnit během jednoho či dvou funkčních období

Ministr spravedlnosti se zúčastnil mezinárodní právnické konference v Bratislavě.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil dnes v Bratislavě vystoupil na mezinárodní vědecké konferenci Právo jako sjednocovatel Evropy konající se v rámci oslav 90. výročí Právnické fakulty Univerzity Komenského a 60. výročí Vyhlášení o novém uspořádání Evropy vedoucí ke vzniku Evropské unie.

Hlavním cílem konference otevřené široké odborné veřejnosti  je propojení právní vědy a právní praxe, rozvoj slovenského a evropského práva a reflexe úlohy práva při sbližování a sjednocování Evropy.

Ministr spravedlnosti přednesl příspěvek na téma Současný stav a budoucnost justice v České republice. „Změnu fungování soudnictví nelze uskutečnit během jednoho či dvou funkčních období. V České republice však budeme i nadále podnikat kroky, které povedou jednak ke zvýšení kvality a efektivity právního řádu, například zavedením nového kodexu soukromého práva, a jednak k vyšší úrovni soudního rozhodování, například lepším výběrem kandidátů na funkci  soudce či zavedením nezávislého hodnocení práce soudce,“ uvedl.

Konference se zúčastnil také prezident Slovenské republiky Ivan Gašparovič, předseda Soudního dvora Evropské unie Vassilios Skouris, předsedkyně Ústavního soudu SR Ivetta Macejková či děkan Právnické fakulty Univerzity Komenského Marián Vrabko.

Jiří Pospíšil se v rámci své několikadenní návštěvy Slovenska setká také s představiteli Ústavněprávního výboru Národní rady Slovenské republiky, s představiteli Úřadu speciální prokuratury, s předsedou Slovenské advokátní komory Tomášem Borcem a v neposlední řadě s ministryní spravedlnosti Slovenska Lucií Žitňanskou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama