RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2010 10:26:19

Děkuji všem voličům za podporu ODS

Děkuji všem voličům za podporu ODS

Děkuji voličům, kteří ve druhém kole senátních voleb podpořili kandidáty ODS. Díky této podpoře se ODS podařilo dosáhnout zvolení osmi senátorů.

Gratuluji všem zvoleným senátorům, a samozřejmě především novým senátorům z řad ODS – Veronice Vrecionové, Petru Bratskému, Pavlu Eybertovi, Tomáši Jirsovi, Jiřímu Oberfalzerovi, Milanu Pešákovi, Přemyslu Sobotkovi a Miloši Vystrčilovi.

Chci také poděkovat členům ODS, jejím sympatizantům, členům Modrého týmu a všem kandidátům, kteří v těch uplynulých 18 měsících kandidovali ve sněmovních, komunálních a senátních volbách, za práci, kterou odvedli v této nepřetržité volební kampani.

Jako předseda Občanské demokratické strany blahopřeji České straně sociálně demokratické, která získala největší počet mandátů a v těchto senátních volbách dosáhla nejvyššího úspěchu a vítězství.

Počet zvolených senátorů ODS odpovídá našim realistickým představám. Je třeba připomenout, že občanští demokraté šli do tohoto volebního střetu s obhajobou 18 senátorských mandátů. Sociální demokracie neobhajovala žádný mandát. Celá vládní koalice obhajovala 22 senátorských mandátů z 27. Obhájit všechny tyto mandáty byl téměř nemožný úkol.

Jsem rád, že občanští demokraté potvrdili, že jsou standardně jednou ze dvou nejsilnějších stran v této zemi. Osmi mandáty jsme potvrdili svůj standardní výsledek.

Potěšitelnou zprávou pro všech 10 milionů obyvatel v této zemi je, že druhým kolem senátních voleb skončila nepřetržitá 18 měsíční kampaň, která začala v dubnu 2009 před volbami do Evropského parlamentu.

Politická reprezentace nyní bude moci veškeré své úsilí bez ohledu na stranické zabarvení věnovat především péči o tuto zemi.

Občanští demokraté jsou součástí reformní vlády. Výsledek komunálních a senátních voleb nezmění poměry v koaliční vládě ani o jeden jediný milimetr. Tyto poměry jsou dány výsledkem květnových voleb do Poslanecké sněmovny, koaliční smlouvou a vládním programovým prohlášením.

Vláda má před sebou obrovské úkoly. Musíme využít unikátní okno příležitosti, které se vytvořilo k modernizaci této země. Musíme pokračovat v reformách a dotáhnout je k úspěšnému výsledku.

Všechny klíčové reformní kroky jsme připraveni konzultovat s demokratickou opozicí. Považujeme to za samozřejmý způsob chování a samozřejmou součást politické kultury. Jsem přesvědčen, že vládní koalice bude táhnout za jeden provaz.

Voliči nám dali obrovskou šanci. Vládní koalice společně dosáhla 118 mandátů a byl by hřích, pokud bychom tuto šanci promrhali. Tato vláda, tato vládní koalice by ztratila důvod ke své existenci.

Občanští demokraté budou pevnou a integrální součástí vládní koalice. Všeho, čeho chceme dosáhnout, můžeme dosáhnout pouze společně. Jako jedna vláda, jedna vládní koalice, jako jedno uskupení spolupracující na základě koaliční smlouvy a vládního programového prohlášení.

RNDr. Petr Nečas, předseda strany, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení a předseda vlády, poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama