Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2010 20:25:35

Nezvyšujme evropské výdaje. Zdrojů je málo

Nezvyšujme evropské výdaje. Zdrojů je málo

Vystoupení k přípravě rozpočtu EU pro rok 2011.

Vážený pane předsedající, dámy a pánové,

rád bych učinil tři poznámky k přípravě evropského rozpočtu na rok 2011. Podle mého soudu musíme usilovat o následující postup:

1. Evropský parlament musí vzít v úvahu reálnou ekonomickou situaci v členských státech. Hospodářství ve velké většině států EU buď klesá, nebo stagnuje a pouze v několika málo státech roste. Tuto skutečnost musíme mít na paměti a nemůžeme proto požadovat zvyšování evropských výdajů v situaci, kdy zdrojů je málo.

2. Evropský parlament musí pokračovat v tradici vyrovnaného hospodaření evropských rozpočtů. Je dobře, že vyrovnané rozpočty máme a nemusíme se potýkat s nutností sanovat dluhy jako téměř všechny členské státy. Bylo by dobré zvážit, zda by se princip vyrovnaného hospodaření, které ve svých rozpočtech EU uplatňuje, nedala doporučit i členským státům. Určitě bychom tak zabránili mnoha budoucím problémům.

3. Evropský parlament by měl projednat rozpočet tak, aby k jeho schválení došlo jako obvykle na posledním plenárním zasedání před vánoci. Jistota schváleného rozpočtu je pro ekonomickou stabilitu v Evropě velmi důležitá a měli bychom být schopni ji tímto způsobem podpořit.

Děkuji za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama