Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2010 8:46:34

Chytrá horákyně by se za ministra školství nemusela stydět

Chytrá horákyně by se za ministra školství nemusela stydět

Naše vláda si vzala zřejmě za cíl, jak co nejvíce doslova oškubat rodiny s dětmi.

Chytrá horákyně by se za ministra školství nemusela stydět, jen nevím, jestli se nám nesvléká pan ministr trochu moc. Naše vláda si vzala zřejmě za cíl, jak co nejvíce doslova oškubat rodiny s dětmi. Pánové pochopili, že v super volebním roce není možné zavést školné. Avšak občánku, my na tebe vyzrajeme. Volby skončily, nedopadly zrovna nejlépe pro naši vládnoucí trojkoalici, takže pánové začali přemýšlet, jak dosáhnout svého. Vše se dá říct jinými slovy. Hold budeme mít zápisné. Jen tak přemýšlím, jakou míru únosnosti si stanovili pro rodiny s dětmi a kde budou na to lidé brát. Zdražování energií,  potravin, absence peněz na sociální služby, to vše musí lidé unést.

Máme spoustu talentovaných dětí, pokud jsou v rodině dvě ve věku studentů VŠ, bude to zatížení pro rodinu již o dvanáct tisíc. Pokud tato rodina má doma nezaměstnaného otce či postižené další dítě, je to zátěž doslova neúnosná. Čeká nás patrně jediný výsledek, studovat budou ratolesti bohatých rodičů, bez zřetele na to, zdali právě v té chudé rodině nezanikne mnohem větší talent.

Je přímo příkladné, jak kolega pana ministra Radek John pečuje o svoji dceru. Běžná doprava bude této malé slečně zřejmě docela cizí. A studia má při příjmech svého otce otevřena dokořán. A tak mám návrh. Pane ministře, najdeme zcela běžnou rodinu se dvěma dětmi, dostanete plat, který má jejich otec a pokusíte se z něho jeden měsíc uživit rodinu i sebe. Myslím, že zcela změníte názor na možnosti našich občanů.

Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama