Jiří Oberfalzer

  • ODS
  • Beroun
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2010 9:25:00

Popírání Katyně je totéž jako popírání holocaustu

Popírání Katyně je totéž jako popírání holocaustu

Mladí komunisté budou stíháni pro popírání jednoho z nejotřesitelnějších zločinů komunismu.

Státní zastupitelství Prahy 1 vyrozumělo autory podnětu k trestnímu stíhání Komunistického svazu mládeže, že věc postupuje k prošetření Policii ČR. To znamená, že uznalo, že podnět by mohl být věcně oprávněný a je třeba vyšetřit, zda skutečně nedošlo ke spáchání trestného činu podle § 405 trestního zákoníku: popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.

Iniciátoři trestního řízení, senátor Jiří Oberfalzer, bývalý prezident Policie ČR Stanislav Novotný a Petr Cibulka ml. obviňují KSM z toho, že popírají jeden z nejotřesnějších zločinů komunismu Katyňskou masovou vraždu, kterou spáchal Stalinův Sovětský svaz na polských důstojnících krátce po německo sovětské invazi do Polska po tzv. Molotov-Ribbentropově paktu o rozdělení Evropy.

Komunistický režim Sovětského svazu se pokoušel vinu svrhnout na nacistické Německo. Ačkoli bylo zcela prokázáno, že pachatelem byla Stalinova Rudá armáda a NKVD, a prezident Ruské federace Medvěděv stejně jako premiér Putin vinu SSSR uznali a omluvili se Polsku za tuto masovou vraždu, Komunistický svaz mládeže nadále traduje desinformaci totalitního sovětského bloku. Tím vlastně popírá zločin komunismu tím, že jej nadále maskuje za zločiny nacismu.

"Je to totéž jako popírání holocaustu," říká senátor Jiří Oberfalzer, "doufám, že Policie dá našemu názoru za pravdu."
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama