ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2010 12:05:00

Vyhlášení legislativní nouze považuji za porušení zákona

Vyhlášení legislativní nouze považuji za porušení zákona

Důvodem pro vyhlášení legislativní nouze nemůže být to, že sociální demokracie získala velké procento hlasů v senátních volbách a že získala většinu v Senátu, který už nebude rozhodovat tak, jak si bude vláda přát.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny vyhlásila v pátek 29. října legislativní nouzi. Co si o tomto kroku myslí, jsme se zeptali stínového ministra vnitra Jeronýma Tejce: „Vyhlášení legislativní nouze považuji nejen za obcházení zákona, ale přímo za jeho porušení. Jsem přesvědčen, že legislativní nouze v tuto chvíli nemá opodstatnění."  

Jeroným Tejc se domnívá, že se nestalo nic jiného, než že vláda poslala zákony do poslanecké sněmovny pozdě a to vlastní vinou. „Důvodem pro vyhlášení legislativní nouze nemůže být to, že sociální demokracie získala velké procento hlasů v senátních volbách a že získala většinu v Senátu, který už nebude rozhodovat tak, jak si bude vláda přát," uvedl Jeroným Tejc a dodal, že je to pouze snaha absolutně vymazat jakékoli jiné názory, které by se mohly v Senátu ozvat proti vládním návrhům. „To, že vláda postavila rozpočet na zákonech, které v tu dobu neplatily a dokonce ani nebyly napsány, je problém vlády, nikoliv opozice," uzavřel Jeroným Tejc.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama