Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2010 14:20:51

Vláda ve vedení dialogu se sociálními partnery selhal

Vláda ve vedení dialogu se sociálními partnery selhal

Sociální demokracie považuje ohlášenou stávku zaměstnanců za legitimní prostředek protestu proti nespravedlivé platové politice vlády Petra Nečase.

Sociální demokracie považuje ohlášenou stávku zaměstnanců za legitimní prostředek protestu proti nespravedlivé platové politice vlády Petra Nečase. Tento krok odborů jasně dokazuje, že vládní koalice ve vedení diskuze o svých opatřeních se sociálními partnery zcela selhala.

Vláda už svými nesmyslnými škrty vyhnala přes čtyřicet tisíc nespokojených státních zaměstnanců do ulic, lékaři hrozí hromadnými výpověďmi, dochází k radikální redukci podpor pro rodiny s dětmi, důchodce a postižené, zvyšují se přímé daně a zpětně se zdaňuje stavební spoření.  

V senátních a komunálních volbách vyslala většina voličů vládě Petra Nečase jasný signál o tom, že s její současnou politikou plošných škrtů nesouhlasí. Místo sebereflexe a úpravy svých společensky nezodpovědných opatření a zahájení skutečné diskuze s opozicí ale vláda znevažuje roli Senátu, pokračuje ve svém válcovacím stylu politiky a zcela bezprecedentně vyhlašuje stav legislativní nouze. Snahou silově a navzdory nesouhlasu veřejnosti, opozice a sociálních partnerů protlačit svá nezodpovědná opatření vláda jasně dokazuje, že zájem veřejnosti, sociální smír a společenská vyváženost těchto opatření nikdy nebyly jejími prioritami.  

Sociální demokracie s takovýmto obsahem i způsobem vládní politiky nesouhlasí a využije všech demokratických možností včetně své senátní většiny k tomu, aby byla takováto opatření  korigována pozměňujícími návrhy.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama