ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2010 20:23:00

Vážená vládní koalice, vedete nás k totalitě. Styďte se!

Vážená vládní koalice, vedete nás k totalitě. Styďte se!

Řeč na 8. schůzi Poslanecké sněmovny PČR 2. 10. 2010.

Dámy a pánové, jsme tady svědky skutečně nebývalé situace. Jednak je vyhlašována legislativní nouze v situaci, kdy vlastně není vůbec potřeba, protože kdyby si vláda plnila svoje povinnosti, jak má, dávno ty zákony mohly být projednávány. To, že vláda ten čas propásla, není přece chyba opozice, ale chyba této vlády. A teď se snaží vláda chytit bycha, chytá kočku za ocas, a ještě takovýmto velmi nedemokratickým způsobem.

Víte, dostáváme se do situace, kdy ano, je tady 118 poslanců a můžete opozici válcovat. Paní předsedkyně, předvedla jste to teď i vy, protože pokud vím, tak má řídit Sněmovnu kolega Luboš Zaorálek. Vy jste si tam prostě sedla, byť je v rozpisu, a řídíte schůzi. Proč ne, máte 118 hlasů, tak proč se zabývat tím, co je v nějakém rozpisu. Přece si to upravíte podle svého. Vždycky, když někdo chce a chtěl tady přestávku, tak byla vyhlášena přestávka. Konečně vaše kluby si ji vzaly a o ničem se nehlasovalo. Najednou se teď o tom bude hlasovat. Dobře, zavádíte tady velmi zajímavé věci. Já jen čekám a velmi brzy toho budu sám svědkem, kdy si odhlasujete, že jeden z vašich ministrů, když tady byl opilý, tak že se to vlastně nesmí říkat. Pěkné kroky k totalitě, paní předsedkyně a dámy a pánové! K totalitě, nesvobodě! To jsou prvky demokracie? Vy hlasováním určujete, co je pravda a co je lež. Dámy a pánové z vládní koalice, styďte se!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama