RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2010 21:03:00

Od odborů chceme „nesouhlasnou toleranci", oni odmítají vše

Od odborů chceme „nesouhlasnou toleranci", oni odmítají vše

Předseda vlády Petr Nečas dnes reagoval na prohlášení odborářů, kteří odmítli jakékoliv změny v zákoníku práce.

Premiér s odbory vyjednával opakovaně několikrát. Spornými body byly především změna platového systému ve státní správě a úpravy v tarifních tabulkách.

„Strávili jsme s představiteli odborových svazů hodiny a hodiny. Trpělivě jsme se snažili nabízet různé varianty. Dokonce jsme jim řekli, že my požadujeme „nesouhlasnou toleranci". Po dlouhých dnech jednání jsem se od představitelů odborů dověděl, že vlastně všechna jednání neměla žádný význam, protože oni nechtějí vůbec žádné změny v zákoníku práce. Já to respektuji, je to jejich svobodné právo," řekl premiér.

Zástupci odborů původně tvrdili, že jsou srozuměni se záměrem vlády snižovat objem mzdových prostředků ve veřejném sektoru o deset procent. Dnes ovšem oznámili, že již nesouhlasí ani s tím.

„Je mi líto, že kvůli jejich nesouhlasnému názoru bude zřejmě stávka, ale vláda v tomto neustoupí, protože by popřela sebe samu, znemožnila by sestavení státního rozpočtu pro příští rok a ohrozila by kredibilitu na finančních trzích," dodal ministerský předseda.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama