Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2010 17:43:25

Příběh mafie zbrojních zakázek pokračuje dalším skandálem

Příběh mafie zbrojních zakázek pokračuje dalším skandálem

Vláda Petra Nečase, která zřízení vyšetřovací komise zablokovala a označila snahu ČSSD za „předvolební divadlo“, naopak sama hraje absurdní a společensky nebezpečnou hru.

Další skandál týkající se korupce na ministerstvu obrany, o kterém dnes informují média, považuje sociální demokracie za opětovný důkaz toho, že záměr ČSSD na zřízení parlamentní vyšetřovací komise k těmto kauzám byl zcela legitimní, nutný a užitečný krok. Vláda Petra Nečase, která zřízení této komise zablokovala a označila snahu ČSSD za „předvolební divadlo“, naopak sama hraje absurdní a společensky nebezpečnou hru.

Je totiž skandální, že lidé, kteří byli s ministerstvem obrany podle zveřejněných informací úzce spojeni právě v době všech těchto podezření a korupčních kauz, zastávají dnes vysoké politické funkce. S činností ministerstva obrany je spojen současný náměstek ministra financí za ODS Barták, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za TOP 09 Parkanová, bývalý náměstek ministra obrany a současný ministr financí za TOP 09 Kalousek, dlouholetý stínový ministr obrany za ODS a také bývalý náměstek na ministerstvu obrany Petr Nečas, lidé spojení dříve s KDU-ČSL a nyní TOP 09 jako jsou pan Kopřiva, Severa či Jindra, současný ministr obrany Vondra za ODS. S předraženým nákupem Tater je nyní médii spojován i nový náměstek ministra obrany a bývalý ministr Jiří Šedivý.

Jak dlouho chce ještě vláda tyto věci bagatelizovat a bránit řádnému prošetření? Jak dlouho bude vláda, která škrtá tisícikoruny rodinám s dětmi a postiženým, odmítat vyšetřit skandály v objemu stovek milionů korun? Jak dlouho, pane premiére, hodláte hrát tuto špinavou hru?

Sociální demokracie považuje za zcela neúnosné, aby premiér Petr Nečas a ministr obrany Alexandr Vondra dále lavírovali s řádným prošetřením všech těchto kauz a zvyšovali riziko legitimizace mafiánských praktik u zbrojních zakázek. Pokud i nyní vláda nezačne urychleně a rázně jednat a bude se tvářit, že se jí nic z toho netýká, přebírá za tyto kauzy plnou politickou i společenskou odpovědnost.  

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama