Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2010 10:47:00

Předsednictvo ČSSD schválilo pravidla pro přímou volbu předsedy strany

Předsednictvo ČSSD schválilo pravidla pro přímou volbu předsedy strany

Pravidla pro takovou formu volby vycházejí ze stanov ČSSD, přičemž volební řád předpokládá dvoukolovou formu volby.

Předsednictvo ČSSD se na svém jednání zabývalo především přípravami na zítřejší jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD. Schválen byl mimo jiné volební řád pro přímou volbu předsedy strany. Pravidla pro takovou formu volby vycházejí ze stanov ČSSD, přičemž volební řád předpokládá dvoukolovou formu volby.

V případě přímé volby by byl předseda ČSSD zvolen buď v prvním kole volby, za předpokladu, že by získal nadpoloviční většinu hlasů, anebo v kole druhém, které by se konalo v horizontu čtrnácti dnů od kola prvého. Předpokládáme rovněž, že by v každém okrese byly dvě až tři volební místnosti, kde by členové ČSSD mohli odvolit. Hlasy by posléze byly sčítány v jenom místě, kterým by bylo sídlo strany Lidový dům v Praze. V případě přímé volby předsedy strany by se volba mohla odehrát koncem ledna nebo v průběhu února 2011.

Připomínám však, že rozhodnutí o způsobu volby předsedy náleží zasedání ÚVV ČSSD. Pokud by ÚVV rozhodnutí neučinil, platí, že předseda strany bude zvolen na řádném sjezdu na jaře příštího roku.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama