Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2010 16:14:54

Osobně jsem hlasoval pro přímou volbu

Osobně jsem hlasoval pro přímou volbu

ÚVV ČSSD dnes rozhodlo o konání volby předsedy strany na sjezdu v Brně.

Stanovy sociální demokracie již několik let obsahují možnost výběru mezi dvěma způsoby volby předsedy strany, a to buď mezi přímou, nebo nepřímou volbou. Dnešní zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD těsnou většinou rozhodlo o nekonání přímé volby předsedy strany (57 pro, 47 proti, 13 se zdrželo). ÚVV je jediný orgán ČSSD, který o způsobu volby může rozhodnout, proto varianta nepřímé volby je v tuto chvíli volbu nového vedení ČSSD definitivní.

Ústřední výkonný výbor ČSSD dnes dále odhlasoval postup a pravidla pro konání přímé volby předsedy strany, která budou moci být využita v budoucnosti. Hlasování o formě volby předcházela poměrně rozsáhlá diskuse, ve které padla řada argumentů pro i proti přímé volbě předsedy ČSSD.

Dnešní rozhodnutí ÚVV ČSSD považuji za demokratické a respektuji jej. Osobně jsem však hlasoval pro přijetí ustanovení, které by umožnilo konání přímé volby předsedy sociální demokracie. Nyní bude pokračovat naše práce na přípravách březnového sjezdu ČSSD v Brně. Tam bude zvolen jak předseda ČSSD, tak místopředsedové, respektive místopředsedkyně.

Bohuslav Sobotka
statutární místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama