RSDr. Petr Braný

  • České Budějovice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2010 10:46:06

Práce a solidarita - cesta k prosperitě

Práce a solidarita - cesta k prosperitě

O naší straně šíří mnozí, že chce v naší zemi rozpoutat třídní boj. Ve skutečnosti ho vyvolává Nečasova vláda velkých překvapení a ukvapení.

O naší straně šíří mnozí, že chce v naší zemi rozpoutat třídní boj. Ve skutečnosti ho vyvolává Nečasova vláda velkých překvapení a ukvapení. Oni ženou občany do zoufalé situace. Je to vládní kabinet, který si nevšímá tlaku na rodinné rozpočty.

Polovina domácností dnes nevydrží po ztrátě hlavního pravidelného příjmu déle než tři měsíce, 8% domácností nevydrží ani měsíc. 35% domácností nemá z čeho vytvářet finanční rezervu. Za finančně špatně zajištěnou pokládá svou domácnost 45 % občanů, 66% lidí pobírá podprůměrnou mzdu. Už loni bylo chudobou ohroženo 885 000 lidí. Dalších 784 000 osob žije v rodinách, kde se příjem pohybuje mezi 60-70% průměru. Jenom 16 000 rodin ze 148 000 zůstanou podpory. Škrty podlomí koupěschopnou poptávku a zvýší napětí ve společnosti. Dočkáme se opět hlasování v ulicích a třídní boj přestane být prostým výrazem, ale realitou, kterou v život uvedla tato vláda.

Tato vláda si říká vláda rozpočtové odpovědnosti. Ve skutečnosti je to vláda společenského ohrožení. Tvrdí o sobě, že jsou konzervativci. Zapomínají, že to byli konzervativní politici Bismarck a Disraeli, kteří ustavili první formy sociálního státu, aby zabránili revolucím. Americký filosof Santayana říká, že ti, kdo se nepoučili z dějin, jsou přinuceni je prožívat z novu. Předák britských konzervativců Benjamin Disraeli se kdysi vyjádřil, že národ reaguje, když se probouzí z iluzí. Ten čas nastává právě nyní. Režim už nemá lidem co nabídnout, kromě neustálých antikomunistických výlevů, programově mele z posledního a předvádí běh na prázdno. Je jen otázkou času, kdy lidé budou opět zvonit klíči. Jenom aby nešlo o klíče francouzské. Proti takové perspektivě nabízí KSČM projekt Práce a solidarity.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama