Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2010 19:18:00

ČSSD má pro stávku zaměstnanců veřejného sektoru pochopení

ČSSD má pro stávku zaměstnanců veřejného sektoru pochopení

Sociální demokracie považuje oznámenou stávku státních zaměstnanců za výsledek arogantní a společensky nespravedlivé politiky vlády Petra Nečase.

Sociální demokracie považuje oznámenou stávku státních zaměstnanců, kterou dnes potvrdili zástupci odborových svazů, za výsledek arogantní a společensky nespravedlivé politiky vlády Petra Nečase. Vládní koalice přistupuje od začátku svého jmenování ke stabilizaci veřejných rozpočtů nespravedlivě, když škrtá peníze státním zaměstnancům, redukuje rozpočty pro policii a hasiče, omezuje podporu rodin s dětmi a postižených, plošně zvyšuje přímé daně a zpětně zdaňuje stavební spoření. Vláda o svých opatřeních není ochotna vést odpovědnou diskuzi se sociálními partnery, veřejností a ani s opozicí. Ke schvalování zásadních plošných škrtů navíc zneužívá stavu legislativní nouze a účelově tak omezuje vliv opozice.

Vláda se vůči zaměstnancům veřejného sektoru chová ponižujícím způsobem. Ohlášenou stávku zaměstnanců proto pokládá ČSSD za logické vyústění tohoto bezprecedentního vládního chování a válcovací taktiky, která poškozuje nejen naši společnost, ale i základní demokratické principy naší země.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama