Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2010 16:35:03

Chválený ministr Drobil zatím nepředložil žádnou koncepci

Chválený ministr Drobil zatím nepředložil žádnou koncepci

Klausova chvála ministerstva životního prostředí svědčí o problematickém směřování priorit ministerstva.

Při pochvalných slovech, která si vysloužil od prezidenta republiky Václava Klause ministr životního prostředí Pavel Drobil, jistě zpozorněl každý, komu záleží na odpovědných řešeních ochrany našeho životního prostředí. Prezident Klaus je totiž známý svými radikálními protiekologickými názory, které se opírají například o popření stavu globálního oteplování. Chválený ministr Drobil, který měl původně usednout do křesla ministerstva průmyslu a obchodu, zatím nepředložil žádnou koncepční vizi řešení ochrany přírody.

Místo toho se domlouvá s ministrem dopravy Vítem Bártou na „převedení“ peněz ze Státního fondu životního prostředí na dostavbu předražených silnic a ohrožuje tím ekologické projekty. Sám Drobil navíc bezelstně přiznává, že „dodneška neměl potřebu nějak empiricky studovat dopady průmyslu na klima“. Pochvalu od prezidenta tak zřejmě ministr Drobil dostal za pečlivé čtení Klausových knih. Za odpovědnou ochranu naší přírody to zcela jistě být nemohlo.

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama