RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2010 16:05:10

Smysl zákona o střetu zájmů je správný

Smysl zákona o střetu zájmů je správný

Vláda k poslaneckému návrhu zákona vydala neutrální stanovisko, má výhrady k legislativnímu zpracování.

Kabinet na dnešním zasedání projednával poslanecký návrh zákona o střetu zájmů. Jeho cílem je zamezit dlouhodobě uvolněným členům zastupitelstev obcí a krajů v pobírání odměny za působení v řídících, dozorčích ani kontrolních orgánech firem, v nichž obce mají majetkový podíl.

Premiér Petr Nečas uvedl, že smysl zákona považuje za správný, nicméně k legislativnímu zpracování návrhu má vláda výhrady. „Podobně složité zákony by měla vypracovávat vládní legislativa. Současně nemůže být odlišné zacházení pro poslance a senátory a jiné pro členy komunálních a regionálních zastupitelstev," komentoval neutrální stanovisko vlády premiér.

Vláda dnes také schválila Koncepci řešení problematiky ochrany před povodněmi v České republice. „Koncepce řeší celou problematiku včetně financování ochrany před povodněmi. Cílem koncepce je snížit ohrožení obyvatel a zamezení majetkovým ztrátám, včetně kulturních a historických. Nenahlíží na povodně jako na jednorázový jev, ale zaměřuje se na problematiku celých povodí. V nich nemusí totiž nastat jen povodně ale i období sucha. Jednotlivá opatření mají směřovat k posilování retenčních schopností krajiny, aby byla schopna vodu lépe udržet," uvedl premiér.

Vláda dnes také projednala dva návrhy na změnu občanského zákoníku. První návrh upravuje dosud nevyvážený vztah mezi pronajímatelem a nájemcem a zároveň návrh řeší i citlivou problematiku nájemného po ukončení jeho deregulace. Vláda jednání o tomto bodu přerušila. „Jsem přesvědčen o tom, že návrh bude možné schválit do konce roku," komentoval premiér přerušení projednávání této novely. Na dotaz novinářů, zda bude podle čeho vyměřovat nájemné od příštího roku, pokud norma nevstoupí v platnost, odpověděl premiér: „Problém je právně zvládnutelný i po 1. lednu 2011."

Výsledky jednání vlády naleznete zde http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-zpravy/vysledky-jednani-vlady--10--listopadu-2010-77888/, záznam tiskové konference zde http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-po-jednani-vlady--10--listopadu-2010--77889/.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama