Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2010 19:38:53

Nepravdivé výroky Nečase svědčí o vážnosti situace kolem korupčních kauz

Nepravdivé výroky Nečase svědčí o vážnosti situace kolem korupčních kauz

Sociální demokracie odmítá nepravdivé výroky premiéra Petra Nečase, který tvrdí, že bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík je "aktivním činitelem ČSSD".

Pan Tvrdík je pouze řadovým členem ČSSD a stranu nezastupuje v žádné veřejné funkci.

Snaha premiéra Nečase vtáhnout za každou cenu do vládních korupčních skandálů ČSSD svědčí o tom, že situace kolem náměstka Bartáka a dalších současných vládních představitelů, kteří jsou s těmito podezřelými kauzami spojeni, je zřejmě velmi vážná. Je proto nutné panu premiérovi znovu připomenout, že parlamentní vyšetřovací komise, kterou navrhovala k těmto kauzám zřídit ČSSD, měla prošetřit všechny armádní zakázky od roku 1993, tedy i za vlády ČSSD. Řádné prošetření ale premiér Nečas a ostatní vládní strany zablokovali. Dnešní reakci premiéra Nečase proto pokládám za zcela nedostatečnou. Vzhledem k tomu, že České republice hrozí kvůli této kauze mezinárodní skandál, trváme na tom, aby bývalý ministr Barták okamžitě skončil ve funkci náměstka ministra financí.

Bohuslav Sobotka
statutární místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama