Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2010 20:24:00

Retroaktivní krácení podpory stavebního spoření je nepřijatelné

Retroaktivní krácení podpory stavebního spoření je nepřijatelné

Těsně před změnou svého složení Senát schválil retroaktivní krácení státní podpory stavebního spoření.

K urychlenému projednání využil vyhlášeného stavu legislativní nouze. První místopředsedkyně Senátu PČR Alena Gajdůšková se domnívá, že tento návrh zákona jde zcela proti smyslu demokratického právního státu a sociální demokracie s ním proto nemůže souhlasit.

„Retroaktivita je zcela nepřijatelná. Stát musí garantovat vládu práva a zaručit lidem, že to, co je dojednáno, bude také platit," uvedla Alena Gajdůšková a dodala, že stát by neměl zpětně rušit své závazky. „Výstavba bytů má nejsilnější multiplikační efekty. Každá koruna vložená do této oblasti přináší nejvíce pracovních míst a má tedy největší návratnost v národním hospodářství," řekla Alena Gajdůšková.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama