ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2010 8:49:42

Padni komu padni? Nevěříme Vám pane premiére!

Padni komu padni? Nevěříme Vám pane premiére!

Petr Nečas prohlásil, že vyšetřování nařčení z korupce exministra obrany Martina Bartáka musí být prováděno podle zásady „padni komu padni“.

Petr Nečas prohlásil, že vyšetřování nařčení z korupce exministra obrany Martina Bartáka musí být prováděno podle zásady „padni komu padni“. Toto prohlášení od něj nezaznívá poprvé. Slyšeli jsme jej nedávno v kauze sledování starostky MČ v Praze, které se měla podle MF Dnes dopustit bezpečnostní agentura ABL (tehdy vlastněná současným ministrem dopravy a skutečným ministrem vnitra Vítem Bártou). Pan premiér asi nevědom si významu slov „padni komu padni“ ponechal na místě ministra vnitra Radka Johna a jistě tak zaručil ty nejobjektivnější podmínky pro vyšetřování.

Nemám ambici pana Bartáka v tomto článku soudit či odsoudit. Pro to nemám dost důkazů. Podezření přibývá a každý si může udělat názor sám. A jistě zde nebude jeden černý a ostatní bílí – na všech stranách, i té americké.

Petr Nečas se opět tváří jako „pan čistý“, který o ničem nevěděl a se všemi nepořádky zatočí. O tom, jak to ve skutečnosti je, hovoří mj. tato fakta:

Petr Nečas byl v 90tých letech náměstkem ministra obrany stejně jako Miroslav Kalousek. Navíc byl za ODS stínovým ministrem obrany. Po odhaleních v kauze Pandur prohlásil: „Jedná se o další projev neuspokojivého vztahu v oblasti ekonomiky a veřejných zakázek na Ministerstvu obrany, který má své kořeny v 90. letech.“ Dojemné přiznání, když si uvědomíme, že Petr Nečas byl členem Topolánkovy vlády, která na obraně nijak nezasáhla. V naprostém klidu tam pod dohledem tehdejší ministryně obrany Vlasty Parkanové působili pánové Kopřiva, Barták a další. Měl by se také rozpomenout, že byl ve vládě, kde došlo k celé řadě armádních skandálů, počínaje Pandury, pokračujíc přes Tatry a končíce letouny CASA.

Premiér Nečas dnes říká, že Martin Barták nebyl na post náměstka nominován za ODS. Účelově tak přehazuje horký brambor na ministra Kalouska. Měl by si ale uvědomit dvě věci: veřejnost nezajímají vnitřní spory mezi těmito dvěma muži, z nichž jeden je premiér a druhý se tak chová. Za druhé premiér Nečas by si měl osvěžit paměť, když říká, že Barták s ODS nemá nic společného. Vždyť po několik let byl Barták Nečasovým poradcem a ve vládě Jana Fischera byl ministrem obrany a místopředsedou vlády nominovaným za ODS. Tato fakta nelze popřít.

Petr Nečas podporoval a podporuje setrvání Vlasty Parkanové na postu místopředsedkyně Poslanecké sněmovny. Pokud se děly nepravosti na ministrestvu za náměstkování Martina Bartáka, nese jednoznačně odpovědnost nejen Martin Barták, ale zejména tehdejší ministryně obrany Parkanová. Je tento post snad odměnou za mlčení Vlasty Parkanové o tom, jaké byly poměry na ministerstvu obrany za vlády Mirka Topolánka a Petra Nečase?

Jako ČSSD jsme iniciovali už v září letošního roku vznik parlamentní vyšetřovací komise k armádním zakázkám. Ta se měla zabývat i obdobím vlád ČSSD. Sociální demokracie dala jasně najevo, že chce tento nešvar řešit. Bohužel strany vládní koalice zřízení komise svými hlasy zablokovaly. Dokonce přesto, že podle našeho návrhu v ní měly mít většinu. Pro to, aby se celá věc nevyšetřovala hlasovali nejen Miroslav Kalousek, Vlasta Parkanová, ale i slovní bojovníci proti korupci Radek John a Petr Nečas.

Pane premiére, a vy chcete, abychom Vám věřili, že bude platit „padni komu padni“?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama