ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2010 17:22:00

Stavebnictví se sjednotí v jednom resortu

Stavebnictví se sjednotí v jednom resortu

Pokud PČR schválí zamýšlenou novelu kompetenčního zákona, projde české stavebnictví velkou změnou.

Velkou změnou projde české stavebnictví, pokud Parlament České republiky schválí zamýšlenou novelu kompetenčního zákona. Ta by mimo jiné měla soustředit výkon státních kompetencí v oblasti stavebnictví na Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

„Cílem je maximálně zefektivnit působení státu v této oblasti," uvedl Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj. Na přesunu části kompetencí z působnosti ministerstva průmyslu a obchodu se již předběžně dohodl s jeho šéfem Martinem Kocourkem. Tento návrh řešení, který stavaři dlouho očekávají, Kamil Jankovský představil na konferenci ředitelů stavebních firem pořádané společností CEEC Research.
 
Vedle toho Kamil Jankovský také prezentoval další priority svého resortu v oblasti stavebnictví včetně novinek, které by měla přinést takzvaná „velká novela" stavebního zákona.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama