Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2010 18:49:35

Stávkujícím zaměstnancům plně rozumíme

Stávkujícím zaměstnancům plně rozumíme

Zaměstnanci veřejného sektoru se rozhodli prostřednictvím odborů vyhlásit stávku.

Zaměstnanci veřejného sektoru se rozhodli prostřednictvím odborů vyhlásit stávku. Tomuto rozhodnutí předcházel neúspěšný dialog s vládou, která trvá na změně platových tarifů a celkovém snížení objemu financí určených na platy zaměstnanců veřejné sféry. Na názor jsme se zeptali statutárního místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.  

„Sociální demokracie rozumí důvodům, které vedou zaměstnance veřejného sektoru k vyhlášení stávky," řekl Bohuslav Sobotka. Vláda podle jeho názoru nezvládla sociální dialog: „Vláda nebyla připravena provést kompromisy, které by umožnily zaměstnancům stávku odvolat." Demonstrace 40 tisíc zaměstnanců veřejného sektoru v Praze o mnohém vypovídala, vláda však na tento signál nebyla schopna zareagovat. „Sociální demokracie se domnívá, že desetiprocentní plošné snížení objemu financí je nespravedlivé a nepřiměřené," uvedl Bohuslav Sobotka. Za adekvátní reakci na rozpočtovou situaci považuje zmrazení platů v příštím roce, nikoliv jejich desetiprocentní krácení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama