ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2010 17:48:30

Chceme pro Českou republiku ty nejlepší podmínky

Chceme pro Českou republiku ty nejlepší podmínky

Zástupci ministerstva pro místní rozvoj ČR v čele s ministrem Kamilem Jankovským dnes projednávají zásadní body Páté kohezní zprávy na jednání ministrů Visegrádské skupiny (V4).

Kromě zástupců Polska, Maďarska a hostitelského Slovenska jsou dalšími účastníky jednání ministři Slovinska, Bulharska a Rumunska.

„Dnešní jednání je zásadní. Aktivně na úrovni ministrů V4 a dalších zemí diskutujeme podmínky a pravidla, za jakých bude možné administrovat finanční prostředky z EU v dalším období po roce 2014,“ říká ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. „Chceme ovlivnit debatu o budoucí podobě kohezní politiky tak, aby Česká republika měla připravené dobré podmínky pro vyjednávání operačních programů. Bude nezbytné soustředit se pouze na omezený počet priorit, pro které se budeme snažit získat dostatek prostředků. Prosazujeme jasná pravidla, která budou spravedlivá pro všechny členské státy,“ dodává Jankovský.

Česká republika je dlouhodobě významným a aktivním hráčem při formulování společných závěrů na úrovni V4. Cílem dnešního jednání je dosáhnout shody na společných závěrech přijatých všemi zúčastněnými zeměmi, které budou zaslány jako společná pozice belgickému předsednictví před setkáním ministrů v belgickém Liege (22. -23.11.2010).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama