Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2010 9:53:00

Špinavost je lhát

Špinavost je lhát

Jakýsi sociolog Janďourek, prý odborník, jehož jméno jsem nikdy neslyšel, se rozčiluje v Reflexu, že prý chci spolupracovat s komunisty. Jak je to jednoduché, když se vytrhnou dvě věty z kontextu a dezinterpretují se.

Ve svém článku pod názvem „Boj o předsednictví v ČSSD začal" (http://vasevec.cz/vip-blog/jiri-paroubek-boj-o-predsednictvi-v-cssd-zacal/) jsem mj. napsal: „Dovolím si formulovat jednoduché politologické pravidlo. ČSSD si bude moci vybrat jakéhokoliv koaličního partnera do své vlády jen pokud součet mandátů ČSSD a KSČM přesáhne polovinu členů sněmovny. Pokud bude tento součet nižší, bude ČSSD prostě v opozici a pravicové strany vytvoří koalice". A dále pokračuji v textu, že i např. ve Švédsku, kde švédská pravice nemá parlamentní většinu, nepřizvala švédskou sociální demokracii k vládní spolupráci. Stejně tak u nás ve volbách po volbách v roce 2006 a 2010.

Pokud by levice ve sněmovně měla většinu, může si ČSSD opravdu vybrat řešení, jaké bude považovat za nejvhodnější. Tedy jinak řečeno, jakéhokoliv koaličního partnera s výjimkou komunistů. U těch spolupráci na vládní úrovni zakazuje Bohumínské usnesení.

Chce to jen mírnit fantazii a nelhat. Anebo místo dvou vět uvést tři.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama