Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2010 13:51:00

Chceme nové volby!

Chceme nové volby!

Požadují-li dnes demonstranti opakování voleb do pražského zastupitelstva, měli by ve stejné logice tito lidé požadovat i nové volby do sněmovny.

Jak jsem očekával, nejhnusnější útoky se objevují v HN, vlastněných panem Bakalou, osobním přítelem K. Schwarzenberga a v Právu, dlouhodobě korumpovaném podnikatelskou zájmovou skupinou utvořenou kolem tria šibalů Kalousek – Háva – Kuzmiak rozsáhlou inzercí Pozemkového fondu ČR.

Ovšem nejrozkošnější slova na vrub koalice odkapala z pera J. Rejžka, zřejmě duševně vyčerpaného po vstřebání informace o nové pražské koalici.

Uvedu dvě nejroztomilejší ukázky z jeho článku: „Jakuza v metropoli jásá… Jako siamská dvojčata se tihle lumpové vždycky nějak dohodou…“ a dále „Zjevy typu Petra Hulinského, Borise Šťastného, Karla Březiny ani omylem necítí, že se…neliší od Miroslava Štěpána…“

Několik set lidí se dokonce vydalo – povzbuzeni výzvami na Facebooku a v denním tisku – tedy v podstatě „spontánně“ na Václavské náměstí, aby se dožadovali nových voleb.

Připomenu těmto bytostným demokratům děj nedávno minulý. Před necelým půlrokem ČSSD pod mým vedením vyhrála sněmovní volby, a druhá, třetí a pátá strana, v pořadí volebního výsledku, ustavily vládu bez ČSSD. Učinily tak bez mrknutí oka. Po pár týdnech vládnutí této vlády se na pražská náměstí vydalo 40 tisíc protivládních demonstrantů. Počátkem prosince budeme mít něco jako je generální stávka veřejných zaměstnanců.

Tedy ve stejné logice by teď měli tito demonstranti požadovat také nové volby do sněmovny. V komunálních a senátních volbách totiž TOP 09 neprokázala sílu, Věci veřejné zaznamenaly katastrofální volební debakl a ODS oproti volbám před čtyřmi lety fatálně oslabila, byť v municipálních volbách zaznamenala zhruba stejné procento hlasů jako v těch sněmovních. Není lepšího průzkumu názorů lidí, nežli jsou volby. A ty pro dvě strany vládní koalice ze tří dopadly katastrofálně a pro jednu špatně.

Samozřejmě, nové volby komunální v Praze a nové volby sněmovní jsou čirý nesmysl.

I když požadavek nových sněmovních voleb by jistou logiku měl. Ani jedna z dnešních koaličních stran nemluvila před volbami pravdu o svých záměrech. Namátkou připomenu navyšování DPH, změny v zákoníku práce, snížení mezd zaměstnanců veřejného sektoru, snížení podpory stavebního spoření, snížení finančních dávek zdravotně postiženým, rodinám s dětmi atd atd.

Zato koalice zvesela pracuje na věcech, které alespoň některá z jejích stran, před volbami nepřipouštěla: ekologická superzakázka, církevní restituce, privatizace peněz na důchodovém účtu, konečná privatizace bytů OKD panem Bakalou atd.

Po vítězných sněmovních volbách jsem nikterak nekňučel, ale odešel jsem z funkce předsedy ČSSD. Ani pánové Kalousek, Tůma a předseda pražské TOP 09 Laudát by neměli dávat tak okatě najevo, že jim vadí, že v Praze nebude TOP09 u korýtek. Měli by také učinit mužný závěr. To ovšem nejsou schopni.

Pražská ODS i ČSSD, jak je zřejmé z informací, vyšlou do městské rady nové lidi, kteří nejsou spjati s korupčním obdobím let 2006-10, kdy ODS pod vedením P. Béma měla v pražském zastupitelstvu absolutní většinu. Předpokládám, že ČSSD, respektive její členové v orgánech společnosti města Prahy napříště použijí veškeré odměny jim z titulu členství v těchto orgánech vyplacené, na veřejné prospěšné účely.

A pokud nebude ČSSD schopna prosadit transparentnost, otevřenost a poctivost na pražské radnici a nebude-li mít nově vzniklá městská rada výsledky, budu první, kdo ji za rok bude kritizovat. Věřím, že výsledky přijdou. Koneckonců, před 12 lety, kdy ČSSD překvapivě uzavřela koalici na pražské radnici s ODS, byla podobná publicita, tedy negativní publicita, a koalice těchto dvou stran měla v průběhu následujících 4 let velmi solidní výsledky.
 
(článek byl zveřejněn na blogu iDnes)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama