ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2010 8:40:00

Posuzovat, zda Kalousek byl či nebyl opilý, je nekorektní

Posuzovat, zda Kalousek byl či nebyl opilý, je nekorektní

Sněmovní mandátový a imunitní výbor řešil kauzu Kalousek-Rath.

„My vedeme debatu, zda je možné nebo není možné posuzovat pravdivost jednotlivých výroků, tedy posuzovat, zda někdo byl anebo nebyl opilý. Také se vedla diskuze o tom, co je projev učiněný ve sněmovně. Jestli to musí být projev na mikrofon nebo to může být gesto, anebo to může být něco, co řekne někdo, nikoli prostřednictvím mikrofonu ve vztahu k druhému poslanci," říká Jeroným Tejc.  

Dále komentuje videozáznam z jednání Poslanecké sněmovny, na kterém je zachycen výrok Miroslava Kalouska směrem k Davidu Rathovi, který předcházel jednání Davida Ratha.

Posuzovat, zda byl nebo nebyl Miroslav Kalousek opilý, připadá Jeronýmu Tejcovi nekorektní. Považuje za podstatnější zabývat se výroky, které padly ve slovní rovině.

Návrh na předvolání jako svědka předsedkyni Poslanecké sněmovny paní Miroslavu Němcovou připadá Jeronýmu Tejcovi nedůstojné. „Disciplinární řízení nepovažuji za šťastné," dodává Jeroným Tejc.

Stanovení přesných slov, která mohou na půdě Poslanecké sněmovny být vyslovena, případně sepsání Etického kodexu, nepřipadá Jeronýmu Tejcovi nutné a dodává: „Za současných pravidel jednacího řádu jsme schopni se s hrubými výroky v Poslanecké sněmovně poradit."

„Výbor nebude posuzovat spor mezi Davidem Rathem a Miroslavem Kalouskem, ale zda jeden nebo druhý nepřesáhli určitou míru při vyjadřování při jednání Poslanecké sněmovny. Nebudeme řešit to, jestli má David Rath nebo Miroslav Kalousek pravdu, ale spíše to, jestli ta míra u každého z nich nebyla překročena," uzavírá Jeroným Tejc.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama