Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2010 19:59:00

Opět vymýmání mozků

Opět vymýmání mozků

Přesně, jak jsem předpokládal, sobotní Právo věnovalo de facto dvě strany listu nové koalici na pražské radnici mezi ODS a ČSSD.

Opět sladký a přitom nestoudný byl v rozhovoru ministr financí Kalousek. Dá se říci, že si celostránkový rozhovor ve svém spřáteleném deníku Právo užil.

Radniční koalice ODS a ČSSD je podle Kalouska “kmotrovská koalice korupčního kartelu“. Servilnost redaktora Práva po vyslechnutí takové nehoráznosti byla bezpříkladná. Místo toho, aby Kalouskovi připomenul tuny másla na hlavě, které nosí, vlastně přitakal. Kalousek se opravdu, ale opravdu nehodí za strážce veřejné a dokonce politické morálky. A jeho podařená strana také ne.

Kromě výzev k účasti na úterní demonstraci na magistrátu jsme si ještě přečetli masáž pana Hanáka, kdy také on po svém způsobu květnatě odsoudil novou radniční koalici. Jakoby TOP 09 řízená ze zálohy známými „morálními“ kmotry Hávou a Kuzmiakem byla nevinná lilie. Právo ve svém sobotním vydání opět předložilo veřejné stvrzenky na Kuzmiakovu inzerci Pozemkového fondu. Nestydové zkorumpovaní skrz naskrz.

V pátek jsem v ČT vyslechl komentář pana P. Fischera, který je (zřejmě) politickým šéfkomentátorem ČT. Opět naprosto jednostranné a nepřátelské hodnocení koalice ODS – ČSSD, i když v pražské městské radě budou v příštích čtyřech letech sedět pouze lidé, kteří v Bémově radě nepůsobili. ČSSD v radě města bude mít z politických zástupců čtyři velmi mladé politiky, kteří určitě nechtějí v politice skončit sotva začali. Pan P. Fischer je nesporně bystrý muž, ale při otázkách moderátorky se vskutku nezapotil. ČT se do svého pořadu založeného na komentáři neobtěžovala ani přijít s nějakým názorovým oponentem. Pokud dnes není nikdo, kdo by k tomu na veřejnosti měl odvahu, rád to udělám. Už proto, aby lidé slyšeli jiný názor.
 
Ani redaktoři Práva, ani P. Fischer, se neobtěžovali argumentovat, v čem je situace po pražských komunálních volbách jiná, než byla situace po těch sněmovních, v nichž soc. dem. zvítězila. Lidé chtěli změnu, proto volili ČSSD, ale i například KSČM a Věci veřejné. Od věcí veřejných totiž lidé také (omylem) chtěli změnu. A nevěřili - přes naše nabádání - že Věci veřejné byly již před volbami dohodnuty na vstupu do pravicové koalice. Nezaznamenal jsem, že by v Právu a ČT vyzývali občany k demonstracím proti protilidové pravicové koalici.
 
Opět jsme svědky stejné jednostrannosti médií. Jiný názor v této věci není už ani okřikován, on není vůbec připuštěn k veřejné diskusi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama