RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2010 20:21:00

Uspořené prostředky půjdou na platy zdravotníků

Uspořené prostředky půjdou na platy zdravotníků

Předseda vlády, ministr zdravotnictví a předseda asociace krajů se domluvili na inventuře fungování nemocniční lůžkové péče.

„Bude tady vytvořena společná pracovní skupina mezi kraji a ministerstvem zdravotnictví. Ta bude mít na starosti základní analýzu a inventuru fungování nemocniční lůžkové péče tak, abychom tuto péči mohli optimalizovat,“ řekl po jednání Petr Nečas.

Výsledkem této analýzy bude návrh, jak zajistit tzv. sdílenou lůžkovou péči. Nemocnice budou muset mít stanovený minimální počet daných zákroků nebo operací daného typu, aby je vůbec byly schopny poskytovat kvalitně. Nadbytečná nemocniční oddělení by měla být zrušena, menší nemocnice sloučeny a nadbytečná kapacita lůžek akutní péče by se přeměnila na potřebnější zařízení péče dlouhodobé.

Současně by měla proběhnout analýza příjmů a výdajů zdravotního pojištění, kterou lze podle premiéra udělat již zhruba za dva měsíce. Půjde o porovnání objemu vybraných prostředků proti letošnímu roku.

„Když zjistíme větší výběr, než se předpokládalo, tak primárně by tyto prostředky měly sloužit k tomu, aby byly navýšeny platy zdravotnického personálu namísto pořizování nákladných technologií,“ dodal premiér.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama