MUDr. Jiří Maštálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2010 10:08:49

ČSSD si hraje s ohněm

ČSSD si hraje s ohněm

Vyjádření Jiřího Maštálky, europoslance a místopředsedy ÚV KSČM ke snaze ČSSD zpochybnit výjimku vyjednanou při podpisu Lisabonské smlouvy

Vyjádření ČSSD, že bude hlasovat proti přijetí Chorvatska do EU, protože je toto hlasování spojeno s výjimkou z Listiny základních práv EU vyjednanou prezidentem Klausem při podpisu Lisabonské smlouvy, je velmi zarážející. Důvod pro tuto výjimku podle ČSSD není, protože žádné majetkové požadavky sudetských Němců dosud nebyly uplatněny. A samotná výjimka z Listiny podle ČSSD zpochybňuje práva českých občanů. Údajně proto i M. Štěch navrhl, že by se mohlo hlasovat o výjimce odděleně.

Hlasování o jednotlivých otázkách lze jistě rozdělit, nicméně jde o tak vážnou věc, že by k ní měl podat vysvětlení i ministr zahraničních věcí a vláda jako celek. Prioritou přitom pro nás není přijetí Chorvatska do EU, jak to staví ČSSD, ostatně právě Chorvatsko dosud např. nedořešilo otázku vydávání válečných zločinců. Prioritou jsou otázky národní suverenity a české státnosti, které mají i z hlediska zájmů českých občanů přednost před vším ostatním. Celou věc nelze zužovat na pouhé majetkové požadavky sudetských Němců. Dosud nikdo vyjednanou výjimku nezpochybnil a náhlá aktivita ČSSD v této věci se nám jeví jako velmi podivná. Postoj ČSSD považujeme za velmi krátkozraký, doslova za hru s ohněm. Kromě toho, ČSSD tak fakticky omezuje další rozšíření EU pouze na Chorvatsko. Proč?!

Jiří Maštálka, místopředseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama