RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2010 10:00:07

Vláda schválila změny platových tarifů

Vláda schválila změny platových tarifů

Vláda na večerním zasedání schválila soubor nařízení, která mění platové tarify ve státní a veřejné sféře.

Schválený návrh umožňuje na dobu maximálně 4 let zařadit zaměstnance do platové třídy, pro niž nesplňuje kvalifikační předpoklad vzdělání. Tato doba může být i delší, pokud zaměstnanec v minulosti prokázal schopnost k výkonu požadované práce i s nižším vzděláním, s výjimkou pedagogických pracovníků umožňuje stanovení platového tarifu tzv. zvláštním způsobem; to znamená, že při určení platového stupně nebude muset být respektován počet let praxe.

„Vláda vyhověla požadavkům odborů a zachovala platové tabulky v nezměněné podobě. Výjimkou jsou pedagogičtí pracovníci – jejich tabulky jsou upraveny směrem nahoru. Ozbrojené složky – tam vláda schválila návrh, který vyplývá z požadavků ministerstva vnitra a ministerstva obrany. U ozbrojených složek dochází ke snížení jednotlivých složek v tarifních tabulkách o deset procent,“ řekl po zasedání vlády ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek.

Vláda dále schválila snížení platových tarifů o 10 % proti současnému stavu u příslušníků bezpečnostních služeb (Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru České republiky, Celní správy České republiky, Vězeňské služby České republiky, Bezpečnostní informační služby a Úřadu pro zahraniční styky a informace). Průměrný měsíční pokles platu se bude pohybovat mezi 2200 a 2500 Kč.

Premiér spolu s ministry také schválil snížení platových tarifů vojáků o 10 % proti současnému stavu. Očekávaná úspora ve veřejných rozpočtech je cca 470 mil. Kč. Průměrný pokles platu se bude pohybovat kolem 1 710 Kč měsíčně. Dotkne se to 23 tisíc vojáků z povolání.

Jako vyhrazený bod vláda projednávala i tendr na odstranění starých ekologických zátěží. „Ano, v klasifikovaném režimu jsem projednávali ekotendr. Přerušili jsme jednání, budeme projednávat určité postupy,“ řekl novinářům na noční tiskové konferenci premiér Petr Nečas s tím, že podrobnosti nemůže sdělit vzhledem k zákonu o ochraně utajovaných skutečností.

Další informace o projednávaných dokumentech najdete v tiskových zprávách.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama