ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2010 13:57:16

Hašku, proč podporuješ Šnajdra?

Hašku, proč podporuješ Šnajdra?

Průběh sobotního jednání ÚVV ČSSD potvrdil obavy, že s nadcházejícím březnovým sjezdem strany a volbou předsedy ČSSD dochází k rozdělování strany na dva nesmiřitelné bloky.

Průběh sobotního jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD (ÚVV) potvrdil obavy mnohých členů ČSSD, že s nadcházejícím březnovým sjezdem strany a volbou předsedy ČSSD dochází k rozdělování strany na dva nesmiřitelné bloky, které ani při rozhodnutí sjezdu volbou jednoho z kandidátů nejsou schopny takový výsledek akceptovat. Páteční jednání předsednictva o nominaci na ústředního tajemníka, kdy mělo podle mnoha zdrojů z jednání k ostré výměně názorů mezi "haškovci" a "sobotkovci", aniž by jeden z kandidátů na předsedu dokázal takovému vývoji zabránit, byl předmětem mnoha diskusí na sobotním ÚVV.

Spejbl vs. Hurvínek?

Mnozí straníci jsou ze soupeření obou táborů nervózní. "Po tom, co včera a dnes předvedli, nechci ani Spejblovce, ani Hurvínkovce", prohlásil jeden z členů ÚVV, který nechce být jmenován. "Jeden sporům nedokáže zabránit, druhý je zase vyhledává a potřebuje", komentoval jednání ÚVV senátor Vladimír Dryml.

Jednou ze zásadních otázek dnešního jednání ÚVV byla i kritika údajně solitérního postupu šéfa Asociace krajů ČR Michala Haška, který souhlasil, po jednom ze série svých jednání s premiérem Petrem Nečasem, s uzavíráním zdravotnických zařízení, což vyvolalo ostrou kritiku stínového ministra zdravotnictví a středočeského hejtmana Davida Ratha. Ten kritizoval jak nekoncepčnost takového kroku, který je naprosto v rozporu s tím, co je v programu ČSSD, tak nekomunikaci v této otázce s odbornými komisemi strany i stínovým ministrem.

Jako další z příkladů takového "solitérství" Michala Haška uvedl i participaci údajně Haškovo příznivců na volbě Marka Šnajdra do postu předsedy Správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny. "Michal Hašek, aniž by to konzultoval se stínovým ministrem zdravotnictví za ČSSD či se stranickým poslaneckým klubem, lobboval za to, aby byl do tohoto velmi vlivného postu zvolen," říká David Rath a dodává, že někteří lidé z ČSSD opravdu pro Šnajdra po Haškově doporučení zvedli ruku. "Správní radu VZP tak i díky Haškovi vede člověk, který spolu s ministrem Julínkem zdevastoval české zdravotnictví. Toto považuji za nehorázné jednání," říká David Rath.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama