ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2010 11:16:14

Podnikatelé v Olomouckém kraji zaostávají v čerpání dotací z Operačního programu

Podnikatelé v Olomouckém kraji zaostávají v čerpání dotací z Operačního programu

Do konce listopadu 2010 získali podnikatelé v Olomouckém kraji dotace z Operačního programu podnikání a inovace (OPPI) celkem na 328 projektů. To je nejméně ze všech moravských regionů. Například v Moravskoslezském a Jihomoravském kraji je to téměř d

„Objem doposud přidělených dotací přesáhl v Olomouckém kraji částku 1,5 miliardy korun. To je ve srovnání s ostatními moravskými regiony nejméně. V celorepublikovém měřítku však Olomoucký kraj patří k lepšímu průměru,“ uvádí předseda Unie malých a středních podnikatelů David Šeich (ODS). Největší zájem mezi podnikateli na střední Moravě je o programy podpory EKO-energie, Marketing a Rozvoj. Naopak minimum žádostí o dotaci je registrováno v rámci programu Inovace a Inovační technologie. Podpora rozvoje inovačních technologií má přitom zásadní význam pro rozvoj celého regionu. „Tento program umožňuje českým firmám pořízení moderních strojů, zařízení, know-how nebo licencí nutných k realizaci projektů, které by firmy jen stěží mohly financovat z vlastních zdrojů. Díky tomuto programu se tak české podniky stávají v celoevropském měřítku více konkurenceschopnými,“ doplňuje Šeich.  
 

 
 
 

 

 

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama