Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2010 19:33:00

Betlém pro děti z dětského domova

Betlém pro děti z dětského domova

Před pěti lety, ještě jako český premiér, jsem poprvé navštívil „Dětský domov v Krásné Lípě“. V malém městečku ve Šluknovském výběžku, tedy v jedné z nejseverněji umístěných obcí v republice.

Zaujala mě už tehdy na jedné straně velká obětavost ředitelky a dalších zaměstnankyň tohoto zařízení, kde žije něco kolem dvaceti dětí. A na druhé straně to, že tento dětský domov, na rozdíl od desítek jiných, které jsem navštívil, nemá přece jen tolik sponzorů. Šluknovský výběžek zkrátka není vnitrozemí, není tam tolik úspěšných podnikatelů, kteří by mu mohli dávat sponzorské dary.

Myslím, že jsem za ta léta, co do Krásné Lípy jezdím, domovu k nějakým penězům navíc (nad rámec toho, co dostávají do kraje) pomohl. Z jednoho daru se pořídil např. povrch dětského hřiště. Před třinácti měsíci, po narození dcery Margarity, deník Aha! věnoval za možnost naši dceru exkluzivně vyfotografovat 200 tisíc korun. Z této částky pak 100 tisíc šlo na účet SOS vesniček a 100 tisíc pak právě do DD Krásná Lípa. Dětem z tohoto daru pořídili ozdravný pobyt na Mallorce.

Včera jsem dětem přivezl porcelánový betlém. Krásné dílo řemeslníků z porcelánky v Dubí. Jsem rád, že jsem mohl dětem z Dětského domova v Krásné Lípě udělat radost. Dohodli jsme se s dětmi, že je pozveme se ženou a Margaritou na jaře do ZOO v Praze – Troji. Tam jsme sice před pár lety spolu už byli, ale děti tam chtějí jet znova. Už teď se prý těší.
 
P. S.: Udělejme každý z nás před Vánocemi alespoň jeden dobrý skutek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama