ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2010 18:19:26

Odmítáme zrušení nulové tolerance alkoholu za volantem

Odmítáme zrušení nulové tolerance alkoholu za volantem

ČSSD dnes podpořila další projednávání zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Jsme přesvědčeni, že po několika letech fungování bodového systému si tento zaslouží drobné korekce. Nicméně nebudeme podporovat ani navýšení počtu bodů nutných k odebrání řidičského průkazu, ani razantní snižování bodového ohodnocení jednotlivých přestupků.
 
Filosofie, s jakou byl návrh připraven, tedy vyšší tresty za život a zdraví ohrožující přestupky, je podle mého názoru správná. S ohledem na velké množství pozměňujících návrhů by podle mého názoru měli před závěrečným hlasováním zasednout zástupci jednotlivých poslaneckých klubů, aby bylo možné nalézt konsenzus pro přijetí těch nejdůležitějších úprav zákona. ČSSD nepodpoří návrh jako celek, pokud by ze současného návrhu nebyla vypuštěna snaha o zavedení tolerance alkoholu do výše 0,3 promile, tedy trestání takového přestupku pouze pokutou, nikoli ztrátou bodů.
 
Odmítáme likvidaci nulové tolerance alkoholu, která by nepochybně vedla ke zhoršení bezpečnosti na našich silnicích.
 
Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama