Marek Benda

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2010 15:36:00

Socialisté odmítli zrušit privilegia poslanců a senátorů

Socialisté odmítli zrušit privilegia poslanců a senátorů

Poslanecká sněmovna dnes po bouřlivé debatě vyvolané sociální demokracií zamítla návrh koaličních poslanců na omezení imunity zákonodárců.

Návrh počítal s tím, že zákonodárci budou proti trestnímu stíhání chráněni pouze po dobu trvání svého mandátu a nikoliv doživotně jako doposud. Součástí navrhované změny mělo být i úplné zrušení přestupkové imunity.

„Socialistická opozice zneužila jednání o zásadní změně ústavy, o jejíž nutnosti snad nikdo nepochybuje, k nechutné exhibici za hranicí slušnosti. Tím, že naprostá většina z nich nezvedla pro tento návrh ruku, ukázala parlamentní opozice, že nemá zájem jakýmkoliv způsobem omezovat privilegia poslanců a senátorů. Zástupci koaličních stran návrh zákona opětovně předloží v nejbližším možném termínu," uvedl po hlasování předseda klubu ODS Petr Tluchoř.

„Změna ústavy měla Českou republiku přiblížit ostatním evropským zemím, kde se trestněprávní imunita obvykle vztahuje pouze na období výkonu mandátu. S návrhem zákona na příslušných výborech projevili souhlas i sociální demokraté. Jejich názorový veletoč při konečném hlasování je naprosto absurdní a nepochopitelný a jasně ukázal, že sociální demokraté nemají zájem privilegia poslanců a senátorů rušit," komentoval hlasování také poslanec ODS a člen ústavněprávního výboru Marek Benda.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama