Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2010 19:25:00

Proč jen novináři nemluví celou pravdu?

Proč jen novináři nemluví celou pravdu?

Pan Kopecký z Junge Fronte Heute (MFD) to trochu přehnal. Ve své článku na iDnes uvedl citaci „strašlivého“, ba přímo „odporného“ vyjádření D. Ratha.

Posuďte z citací v MFD sami, zda D. Ratha je nutné bezodkladně odvést bez soudu na popravu. Tak prvá údajně děsuplná citace z vystoupení D. Ratha: „Mně připadá jako zásadní pokrytectví, že hlavní předkladatel tohoto zákona, premiér Nečas, tady prostě není“. Je to urážka? Je to jen konstatování stavu.

A další údajně urážlivý výrok na adresu poslance ODS Petra Bendla: „Já chápu, že třeba pan poslanec Bendl nechápe, oč jde. To mě nepřekvapuje“. Je to jistě nikterak urážlivé konstatování toho, že řada kolegů ze sněmovny je bystřejší nežli p. poslanec Bendl. Pokud předsedkyně sněmovny kvůli tomu zasáhla do projevu D. Ratha, je to nehorázné. A pokud p. Kopecký napsal, že jsem se D. Ratha zastal, má pravdu. Ale p. Kopecký neřekl již B, řekl jenom A.

Uvedl jsem ve svém krátkém vystoupení nedávný výrok Kateřiny Peak, koaliční poslankyně, která mi ve sněmovně nedávno sdělila, že si prý „sedím na uších“. Předsedající nejen, že nezasáhla, ale koaliční část poslanců se náramně bavila.

A těsně přede mnou ve sněmovně vystupoval koaliční poslanec Šnajdr, který označil D. Ratha za Krakena. Je zajímavé, že toto vyjádření, více méně nevhodné označení, se ani předsedkyni sněmovny, ani poslancům koalice nezdálo nepřiměřené. Doporučil jsem proto paní předsedkyni sněmovny, aby příště zasahovala ve všech případech „nevhodných“ výroků anebo u žádného.

Koalice a pravicová média nyní jen zkreslují situaci ve sněmovně. K prohlasování návrhu ústavního zákona bylo potřeba 120 hlasů poslanců. Ze 118 zvolených koaličních poslanců jich na schůzi sněmovny chybělo 33 (!). Koalice nedokázala zajistit na hlasování účast ani svých poslanců. Měla tedy skutečný zájem o prosazení tohoto zákona?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama